Evenimentul Zilei > Social > CAPTURĂ record de MARIJUANA la Calafat
CAPTURĂ record de MARIJUANA la Calafat

CAPTURĂ record de MARIJUANA la Calafat

Captură record! Aproximativ 160 kilograme de marijuana ascunse în rezervorul unui automarfar condus de un cetăţean bulgar au fost descoperite de echipa comună de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

Aproximativ 160 kilograme de marijuana ascunse în rezervorul unui automarfar condus de un cetăţean bulgar au fost descoperite de echipa comună de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis vineri Agerpres, echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit aproximativ 160 kilograme de marijuana, ascunse în rezervorul unui automarfar condus de un cetăţean bulgar.

 

"În data de 13 iulie, în jurul orei 05,20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Slavchev K., în vârstă de 41 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, încărcat cu profile metalice din Bulgaria pentru Slovacia. Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat faptul că rezervorul automarfarului prezenta urme recente de sudură, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului", se precizează în comunicat.

 

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul autorităţilor vamale bulgare pentru ca mijlocul de transport să fie scanat cu ajutorul aparaturii X-Ray, iar, în urma scanării, în rezervor au fost descoperite 172 colete, ce conţineau cantitatea totală de 159,12 kg de substanţă care a reacţionat pozitiv ca fiind marijuana, arată sursa citată.

 

"Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cazul a fost preluat de către Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun", se menţionează în comunicat.