Evenimentul ZileiActualitateCaptură record a polițiștilor. O tonă de materiale pirotehnice descoperite într-un service

Captură record a polițiștilor. O tonă de materiale pirotehnice descoperite într-un service

Captură record a polițiștilor. O tonă de materiale pirotehnice descoperite într-un service
Peste 1000 kilograme de articole pirotehnice, depozitate ilegal în incinta unei firme de dezmembrări auto, au fost confiscate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Proprietarul s-a ales cu dosar penal.

Politiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Constanța au efectuat, astăzi, percheziții la punctul de lucru al unei societăți cu profil dezmembrări auto, din orașul  Năvodari. În timpul verificărilor, polițiștii au descoperit peste o tonă de artificii, ambalate în cutii, ascunse într-o clădire din incinta firmei, deși societatea comercială nu avea autorizație de depozitare materiale pirotehnice.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma perchezițiilor, s-a stabilit că artificiile aparțineau firmei din Năvodari, aceasta fiind autorizată pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea însă dreptul de a depozitare astfel de produse pirotehnice. Era vorba de materiale pirotehnice de la categoria F1, de divertisment cu risc scăzut, până la F4, de divertisment cu mare risc, depozitarea lor într-o cantitate atât de mare fiind interzisă, fără autorizație, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu.

Polițiștii au confiscat toată cantitatea de artificii, în valoare de peste 10.000 de euro. Pe numele administratorului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform legii privind regimul materialelor explozive. (Foto IPJ Constanta)


Accesează: