”Sunt arestat din cauza unei plângeri penale, pe care victima nu a făcut-o. Sunt arestat pe baza unui proces verbal făcut de procuror încălcând dispozițiile articolelor 101-102 și 109-110 din Codul Penal. Vă rog să anunțațti presa!” – acesta e mesajul lansat pe pagina sa de Facebook, de către criminal.

În februarie anul acesta caporalul Ştefan Daniel Truţă din Craiova s-a transformat în criminal cu sânge rece. Chiar de Dragobete, militarul i-a dat foc iubitei sale, o femeie din Timișoara care, după vârstă, îi putea fi mamă. A incendiat-o ”ca la carte” cu ajutorul unui spray şi s-a uitat la ea cum arde. După ce femeia a leşinat de durere, a dus-o la spital. Din cauza rănilor suferite, victima a murit la începutul lunii martie.

Militarul de 32 de ani a fost acuzat de omor calificat, față de iubita sa cu 23 de ani mai vârstnică. ”La data de 24 februarie 2017, pe fondul unui conflict între inculpat şi concubina sa, inculpatul a stropit cu alcool sanitar victima, apoi, cu ajutorul unui spray şi a unei brichete, i-a dat foc. Victima a suferit o serie de leziuni, prezentându-se împreună cu agresorul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost internată, iar astăzi aceasta a decedat”, comunicau anchetatorii la momentul decesului femeii.

În timpul procesului de la Tribunalul Militar Timișoara, judecătorii au schimbat încadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte. Sentința poate fi contestată.

Caporal traumatizat

Caporalul Ştefan Daniel Truţă a cunoscut-o pe Mihaela pe internet și s-a îndrăgostit lulea de cea care putea să îi fie mamă. Mihaela avea 55 de ani. Cu o săptămână înainte de tragedie, Truță a petrecut alături de victima sa la o pensiune din Călimănești, ocazie cu care  și-a anunțat prietenii de existența ei, numind-o „superba mea prietenă secretă”.

Anul trecut caporalul tocmai a divorțat de soția sa, cu care a stat împreună din 2010. Cererea de divorț, scrie Olteniainfo.ro, a fost înregistrată de militar, acesta cerând și custodia fiului, pe care nu a primit-o, fiind obligat la plata unei pensii lunare în valoare de 257 de lei. Aceeași sursă arată că Truță a suferit un episode dramatic în 2012 când a fost răpit și sechetrat împreună cu un minor, de către doi indivizi, care în final au fost condamnați. (Sursa foto: Facebook / Ștefan Daniel Truță)