Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO
Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

Droguri de un million de euro, bani, mașini și arme au fost descoprite la interlopi. Polițiștii au destructurat 28 de rețele specializate în infracțiuni trafic de stupefiante

Polițiștii și procurorii DIICOT anunță un bilanț îngrijorător. Doar într-o lună, au fost capturate droguri de un milion de euro, arme, mașini și bani de la 28 de grupări de interlopi.

Numai în luna octombrie, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT, au indisponibilizat zeci de kilograme de droguri, mașini, bani și arme.

Concret, așa cum anunță Poliția Română și DIICOT, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, au desfășurat mai multe acțiuni pentru combaterea traficului de droguri din București.

În urma activităților, polițiștii au destructurat 28 de rețele specializate în infracțiuni trafic de droguri. Pentru a-i captura pe interlopi, au fost organizate 26 de acțiuni de prindere în flagrant delict.

În cauzele instrumentate, sunt cercetate 51 de persoane, dintre care, față de 36 au fost luate măsuri preventive.

Polițiștii și procurorii DIICOT au indisponibilizat droguri în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro:  96,2 kg. de cannabis, ce ar fi fost pregătit pentru distribuire în capitală, 80 de kg. de masă verde de cannabis și 100 de plante de cannabis, la maturitate (pe rod).

Totodată, au fost ridicate două sisteme de producție a cannabisului în regim de cultură (outdoor și indoor).

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din București au indisponibilizat și 500 de comprimate de ecstasy, 422 de grame de cocaină, precum și alte tipuri de droguri.

În urma activităților de combatere a criminalității în domeniul traficului de droguri, au fost ridicate 6 mașini, care ar fi folosit ca mijloc de transport pentru persoanele bănuite, bani (65.600 de lei, 37.480 de euro, 320 de dolari) și două pistoale deținute ilegal.

DIICOT precizează că, în cadrul a 28 dosare penale, a fost documentată activitatea infracțională a 51 persoane, dintre care față de 36 au fost dispuse măsuri preventive după cum urmează: față de 31 inculpați Tribunalul București a dispus măsura arestării preventive, față de un inculpat, măsura arestului la domiciliu, iar față de alți 4 inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 


Interlopii au o „Poliție paralelă”. Complicitatea Poliției și dotarea tehnică de invidiat, cheia succesului

Ascensiunea Clanului Duduianu. De la furturi de fier vechi la șantaj, cămătărie și trafic de droguri

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: