CAPCANA în care cazi dacă fumezi ŢIGĂRI MENTOLATE

CAPCANA în care cazi dacă fumezi ŢIGĂRI MENTOLATE

Ţigările mentolate încurajează dependenţa de nicotină în rândul copiilor, arată un studiu american. Aroma plăcută le face mai uşor de suportat în rândul fumătorilor "începători".

Copiii care "încearcă" ţigările mentolate au un risc cu 80% mai mare de a deveni fumători "înrăiţi" decât cei care fumează ţigări normale, arată un studiu publicat în revista de specialitate "Addiction". Mentolul conferă ţigărilor o textură "răcoritoare" şi le face mai uşor de suportat în rândul fumătorilor "începători", ceea ce încurajează dependenţa de nicotină. La studiu au participat 47.000 de copii din SUA. "Ţigările mentolate reprezintă un factor de risc serios pentru copii, care sunt încurajaţi astfel să devină dependenţi", atrage atenţia autorul studiului James Nonnemaker, de la "International Research Triangle Park", din North Carolina.

  • UN GEST BANAL pe care îl faceţi din reflex atunci când vă spălaţi pe cap VĂ POATE LĂSA FĂRĂ AUZ

De altfel, un comitet al Administraţiei de Hrană şi Alimente a recomandat, recent, interzicerea ţigărilor mentolate, pe motiv că aroma de mentol a dus la creşterea numărului tinerilor care se apucă de fumat şi face renunţarea la acest viciu mai dificilă. Un alt studiu a arătat că rata accidentelor vasculare cerebrale este mai mare în rândul celor care fumează ţigări mentolate decât în cazul persoanelor care fumează ţigări fără arome.

  • O BOALĂ DE SEZON scade libidoul şi creşte pofta de mâncare

În România, ţigările mentolate reprezintă doar 2-3 procente din piaţa de tutun, în timp ce în SUA, 27% din piaţă este ocupată de ţigările mentolate. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Eşti femeie şi bei sucuri acidulate? EŞTI în MARE PERICOL!
  • Singurul ALIMENT MODIFICAT GENETIC care te VINDECĂ de o anumită boală