Canicula restricţionează traficul rutier şi feroviar

Canicula restricţionează traficul rutier şi feroviar

Din cauza caniculei, în regiunile din vestul României au fost introduse restricţii în traficul rutier şi feroviar.

Meteorologii anunţă că avertizarea de cod portocaliu de caniculă pentru vestul României se menţine până vineri. Toate celelalte regiuni se află sub cod galben de caniculă. Temperaturile în vestul ţării vor ajunge la maxime de 39 de grade Celsius.

Astfel, potrivit unui ordin al CNADNR între de astăzi, până sâmbătă, în intervalul orar 11.00 - 20.00 se interzice circulaţia autovechiculelor mai grele de 7,5 tone pe drumurile din judeţele vestice ale ţării. Măsura se aplică în toate judeţele vecine cu Ungaria, precum şi în judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. Singura excepţie: autovechiculele care transportă persoane, animale vii, alimente perisabile şi combustibili, respectiv la vechiculele folosite în cazuri de urgenţă.

Şi CFR a luat măsuri pentru a face faţă temperaturilor ridicate. Astfel, în timpul zilei, a redus cu 20-30 kilometri la oră viteza trenurilor, din cauza faptului că şinele dilalate din cauza căldurii reprezintă un factor de risc. Din cauza acestei măsuri, trenurile circulă cu întârzieri de 20, până la 60 de minute aproape pe toate liniile. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Trenurile au întârzieri de până la o oră din cauza caniculei
  • REGULI PE CANICULĂ: LUNGIMEA UMBREI îţi spune dacă e bine să stai la soare