Congresul le-a dat șansa USR-iștilor locali să își dezvăluie planurile pentru orașul de pe Bega. ”Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în anul 2021 și va fi administrată de USR. Haideți să ne vedem în 2021 și să nu uităm de unde am plecat”, a punctat Cristian Moș, președintele USR Timiș.

Colegul său de partid cetățean german, Doiminic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, a criticat administrația Robu în timpul discursului său.

”Mi-am dat seama că foarte multe dintre ideile și valorile pentru care vreau să mă lupt în campania pentru Primăria Timișoara sunt valori pe care însăși Timișoara m-a învățat. Prima lecție este despre ce înseamnă să fi european. Actuala administrație locală a fost propulsată la putere de blatul rușinos dintre PNL și PSD, care face politică care dezbină, vrea să învrăjbească timișorenii vechi împotriva celor noi, șoferii împotriva bicicliștilor.

Aici suntem o comunitate, suntem toți timișoreni, suntem toți europeni și nu ne lăsăm dezbinați. Vom face o politică pentru toți oamenii din oraș. Vreau ca Timișoara să devină un centru cultural și economic de reper pentru toată Europa”, a declarat Dominic Samuel Fritz, conform Pressalert.ro.

Fritz a mai spus că administrația locală acționează  ”ca o frână tristă”.

Dan Barna, candidatul USR la președinția României, a făcut, în discursul spu, rezumatul istoriei paretidului.

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz