“Țările europene nu ar trebui să-și facă iluzii că victoria asupra COVID-19 va fi rapidă, pentru acest lucru statele vor avea nevoie de aproximativ doi ani – spune unul dintre cei mai importanți virusologi chinezi, șeful Grupului de experți din Shanghai pentru lupta împotriva COVID-19, Chuan Wenhun.

După părerea lui Chuan Wenhun, ar fi absolut normal dacă virusul ar apărea și ar dispărea, lucru care va dura unul sau doi ani. “Pot să spun: uitați de faptul că pandemia se va încheia în Europa în viitorul apropiat!”, spune Wenhun. Pandemia de coronavirus va dura inevitabil multă vreme, iar punerea acesteia sub control – în această vară sau următoarea – depinde de eforturile globale de a-i frâna evoluția. După părerea sa, pentru ca problema să fie soluționată în cel mai scurt timp, măsurile trebuie să fie radicale.

Wenhun a remarcat faptul că, dacă în întreaga lume circulația ar putea fi oprită timp de patru săptămâni, pandemia ar putea fi oprită. Omul de știință chinez a remarcat faptul că în lupta împotriva coronavirusului China a fost ajutată și de faptul că la debutul răspândirii infecției. instituțiile, multe întreprinderi, și școlile erau închise cu ocazia “Sărbătorii primăverii”, lucru care a redus considerabil contactele dintre oameni.