Evenimentul Zilei > International > Când va lua sfărșit pandemia din Europa? Iată estimarea unui virusolog chinez!
Când va lua sfărșit pandemia din Europa? Iată estimarea unui virusolog chinez!

Când va lua sfărșit pandemia din Europa? Iată estimarea unui virusolog chinez!

 Toată lumea se întreabă când va lua sfărșit epidemia de coronavirus din Europa. Specialiștii fac tot felul de calcule, legate de momentul în care se va înregistra vărful îmbolnăvirilor. South China Morning Post a discutat cu unul dintre cei mai cunoscuți virusologi chinezi și nu a aflat lucruri îmbucurătoare.

 “Țările europene nu ar trebui să-și facă iluzii că victoria asupra COVID-19 va fi rapidă, pentru acest lucru statele vor avea nevoie de aproximativ doi ani – spune unul dintre cei mai importanți virusologi chinezi, șeful Grupului de experți din Shanghai pentru lupta împotriva COVID-19, Chuan Wenhun.

După părerea lui Chuan Wenhun, ar fi absolut normal dacă virusul ar apărea și ar dispărea, lucru care va dura unul sau doi ani. „Pot să spun: uitați de faptul că pandemia se va încheia în Europa în viitorul apropiat!”, spune Wenhun. Pandemia de coronavirus va dura inevitabil multă vreme, iar punerea acesteia sub control – în această vară sau următoarea – depinde de eforturile globale de a-i frâna evoluția. După părerea sa, pentru ca problema să fie soluționată în cel mai scurt timp, măsurile trebuie să fie radicale.

Wenhun a remarcat faptul că, dacă în întreaga lume circulația ar putea fi oprită timp de patru săptămâni, pandemia ar putea fi oprită. Omul de știință chinez a remarcat faptul că în lupta împotriva coronavirusului China a fost ajutată și de faptul că la debutul răspândirii infecției. instituțiile, multe întreprinderi, și școlile erau închise cu ocazia „Sărbătorii primăverii”, lucru care a redus considerabil contactele dintre oameni.