Când se redeschid Transfăgărășan și Transalpina în 2023. A mai rămas foarte puțin

Când se redeschid Transfăgărășan și Transalpina în 2023. A mai rămas foarte puțin Transalpina. Sursa foto: Arhiva EVZ

Transfăgărășan și Transalpina sunt închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar cei care se ocupă de cele două trasee au anunțat că se vor redeschide în curând. Turiștii vor avea ocazia să facă drumeții în doar câteva luni.

De-a lungul anilor, Transfăgărășanul și Transalpina au fost considerate cele mai frumoase obiective turistice. Cu toate astea, ele au fost închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile, iar turiștii nu au mai putut face drumeții.

Transalpina s-a închis la începutul lunii noiembrie 2022 din cauza condițiilor meteo. Ea va fi redeschisă în anul 2023 în luna iunie. Autoritățile au anunțat că vor spune data atunci când vor afla cum va fi vremea în această vară.

Dacă temperaturile vor crește în următoarea perioadă, traseul ar putea fi redeschis la jumăătatea lunii mai a anului 2023. Transalpina este cea mai înaltă șosea de pe teritoriul României, punctul maxim fiind în Pasul Urdele, la 2145 de metri înălțime. Cu o lungime totală de 148 de kilometri, șoseaua unește localitățile Novaci și Sebeș. Drumul Național 7C, cunoscut și sub numele de Transfăgărășan, se întinde pe 152 de kilometri și leaă Muntenia de Transilvania. Traseul începe din comuna Bascov, străbate unele dintre cele mai splendide zone montane de la noi din țară și se oprește la intersecția cu Drumul Național 1, în apropierea comunei Cârțișoara, potrivit Viva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiști americani, dezamăgiți de Transfăgărășan

De curând, doi turiști americani au povestit cum a fost vacanța lor de acum câteva luni din Transfăgărăşan. Ei s-au plâns de aglomerație, dar și de atitudinea oamenilor din jur. Aceștia au mai spus că nu există nici indicatoare care să-i atenționeze că sunt urși în zonă.

Transfagarasan

„Oamenii se apropiau mult prea mult de urși. Nu este niciun semn care să anunțe că sunt urși în zonă, nu este niciun semn pe care să scrie: „atenție la urși”,„nu hrăniți urșii”, „nu arucați resturi”, nu e nimic. E o zonă în care fiecăruia îi e permis să facă ce vrea și oamenii se poartă exact așa”, spune Ashley.

„Cu siguranță ar trebui să fie niște semne de circulație, care să spună: „Nu hrăniți urșii”, „Reduceți viteza când treceți pe lângă urși”, „Nu aruncați resturile”, dar nu e nimic”, completează Jordan.

„Am vrut să terminăm ziua cu ceva mai dulce, având în vedere că ziua de astăzi a fost într-un fel dulce-amaruie. Nu ne-a plăcut Transfăgărășanul sau, mai bine zis, nu ne-a plăcut experiența noastră a Transfăgărășanului. (...) Încercați experiența, dar nu într-o zi nebună ca aceasta”, a tras concluziile Ashley.