Evenimentul Zilei > Vremea > Se anunță un sfârșit de octombrie friguros, dar ce se întâmplă în noiembrie e halucinant. Anunțul meteorogilor a luat pe toată lumea prin surprindere
Se anunță un sfârșit de octombrie friguros, dar ce se întâmplă în noiembrie e halucinant. Anunțul meteorogilor a luat pe toată lumea prin surprindere

Se anunță un sfârșit de octombrie friguros, dar ce se întâmplă în noiembrie e halucinant. Anunțul meteorogilor a luat pe toată lumea prin surprindere

Administrația Națională de Meteorologie anunță că zilele calde din această lună se vor sfârşi, iar vreme foarte rece își întră în drepturi cu minime de 2 grade. 
ANM a anunţat prognoza pentru perioada 25 octombrie – 7 noiembrie.  Vom avea parte de o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice sub mediile multianuale. Apoi, între 1 şi 4 noiembrie, maximele pot atinge și 19 – 20 de grade Celsius. În ceea ce privesc precipitațiile, acestea vor fi foarte puține cu șanse să apară abia după data de 4 noiembrie.

Vremea în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie:

Vremea în Banat anunţată de ANM:  În intervalul 25-28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 2…3 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19…20 de grade și minime de 8…10 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-6 noiembrie.

În Crişana vremea va fi rece cu valori de 1-2 grade

În intervalul 25-29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 1…2 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 18…19 grade și minime de 7…9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 11 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2-5 noiembrie.

Prognoza pentru Transilvania. Temperaturi până la 18 grade

Vremea rece se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17…18 grade și a minimelor de 5…7 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 2…3 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie.

În Maramureş vor fi între 0 şi 2 grade

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 13…15 grade și de minime a căror medie se va situa între 0 și 2 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade și a minimelor de 6…8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 3…4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 2-6 noiembrie.

Nici în Moldova nu va fi mai cald

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade și a minimelor de 6…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11…12 grade și minime de 4…5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie. Regimul pluviometric se va menține deficitar chiar și în cea de-a doua săptămână, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

Vremea în Dobrogea, media între 11-14 grade

În primele 5 zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni, respectiv media maximelor va fi de 11….14 grade și a minimelor de 5…7 grade. Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 1–5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15….17 grade și minime de 9…11 grade. Ulterior se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de 13…14 grade și minime de 7…8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale începutului lunii noiembrie.

În Oltenia temperaturile vor scădea între 2 şi 4 grade

În intervalul 25 – 30 octombrie, maximele ajung la 12 – 14 grade şi minimele scad la 2 – 4 grade. Vremea se va încălzi apoi treptat, urmând să devină uşor mai caldă decât în mod obişnuit în intervalul 2 – 4 noiembrie, când se vor atinge temperaturi maxime de 17 – 18 grade şi minime de 7 – 9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce, pe 7 noiembrie, la o medie a maximelor termice de 12 – 13 grade şi a minimelor de 4 – 5 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie.

În prima săptămână numai cu totul izolat şi trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3 – 7 noiembrie.

La munte vremea se va încălzi până la 11 grade

În intervalul 25 – 29 octombrie, temperaturile maxime cuprinse între 6 și 8 grade. Apoi, vremea se va încălzi uşor, astfel că se va ajunge la 10 – 11 grade ziua, în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Urmează apoi o scădere treptată a valorilor termice maxime, astfel încât pe data de 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4 – 5 grade. În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, dar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații, mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4 – 7 noiembrie, informează ANM.