Luca a descoperit pianul pe când avea doar cinci anișori. O profesoară i-a evaluat talentul și urechea muzicală aproape imediat, ca un șoc. A știut din prima clipă, își amintește mama pianistului, că Luca e un copil deosebit.

Micuțul s-a îndrăgostit iremediabil de instrumentul acustic cu coarde și a insistat să meargă la lecții de pian tot timpul. În jurul acestei pasiuni se învârtea întreaga lui lume, activitățile specifice vârstei trecând imediat pe locul 2. La această vârstă fragedă, Luca a început să contureze pe portativ note și să învețe să le citească.

Luca Moaca, pe parcursul celor 5 ani trecuți, a dezvoltat o abilitate fantastică de a cânta la pian opere grele precum cele ale lui Friedrich Kuhlau sau pe cele ale geniului cu care se aseamănă din punct de vedere al manifestărilor artistice precoce, Wolfgang Amadeus Mozart.

Tot în acest timp, puștiul a câștigat o mulțime de premii importante, printre ele numărându-se și  premiul 1 special la concursul „Talente Împlinite”, premiul 1 de Excelență și premiul de muzicalitate la concursul „Pro Piano 2017”, cât și premiul 1 la concursul „Sonoris”. Un palmares impresionant și apreciat la scară mondială de către artiștii desăvârșiți ai muzicii clasice.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE