Evenimentul Zilei > Social > „Canalul” , premieră pe micul ecran la TVR2
„Canalul” , premieră pe micul ecran la TVR2

„Canalul” , premieră pe micul ecran la TVR2

Filmul de televiziune „Canalul”, regizat de Cornel Mihalache, are premiera luni seară, de la ora 20.00.

Filmul de televiziuneCanalul” ar fi trebuit să aibă premiera pe micul ecran pe 8 noiembrie. Din fericire s-a decis ca acesta să fie propus spre vizionare mult mai devreme. Luni, 20 octombrie, la ora 20.00, la TVR2 aveţi ocazia să fiţi martori ai unei poveşti aparte, despre o lume apusă, dar atât de actuală. „Canalul”, în regia lui Cornel Mihalache, un proiect al Casei de Producţie TVR, după o piesă scrisă de Kinces Elemér a avut un succes răsunător la premiera oficială de la Cinema Studio în urmă cu aproximativ o lună.

Întâmplător sau nu, împletirea ingenioasă a generaţiilor de actori ce joacă în film, idee ce aparţine regizorului Cornel Mihalache, a dat un suflu de altă natură acestuia. Actori tineri, cu o putere creatoare nemărginită, ce îmbogăţesc galeria personajelor scenei româneşti, sensibili la impulsurile esenţiale ale lumii noastre de azi, percepând cu toată fiinţa lor chemările celei de mâine precum Adrian Ciobanu, Richard Bovnoczki, Isabela Neamţu şi Antoaneta Cojocaru au primit replica monştrilor sacri precum Claudiu Bleonţ, Marian Râlea şi Radu Amzulescu, actori intenşi, deplini, curaţi şi implicaţi.

Un film de televiziune curajos şi foarte special. Un film care arată ca o rană vie într-o lume superficială şi nepăsătoare, după cum atât de expresiv îl descria Antoaneta Cojocaru, actriţa din rolul principal. Un film foarte necesar, în care Dumnezeu este mai prezent ca oricând, un film intens, curat, despre manipulare, despre simţuri, despre suflet, despre OM.