Campania de încorporare de toamnă. Vladimir Putin îi pregătește pe tinerii ruși

Campania de încorporare de toamnă. Vladimir Putin îi pregătește pe tinerii ruși

Vladimir Putin a început campania de încorporare de toamnă pentru îndeplinirea serviciului militar obligatoriu.

În Rusia a început marţi, campania de încorporare de toamnă pentru îndeplinirea serviciului militar obligatoriu. Aproximativ 120.000 de tineri ruşi urmează să fie convocați pentu efectuarea stagiului militar, dar nu vor fi trimiși în republicile Doneţk şi Lugansk şi nici în regiunile Zaporojie şi Herson, recent anexate de Moscova, a anunțat Comandamentul militar rus.

Tinerii vor fi pregăți pentru luptă, dar nu vor fi obligați să meargă în războiul din Ucraina. „Vreau să-i liniştesc pe recruţi şi pe părinţii lor că cei chemaţi să efectueze serviciul militar (obligatoriu) nu vor lua parte la operaţiunea militară specială din Ucraina”, a declarat contraamiralul Vladimir Ţimlianski, de la Departamentului de mobilizare al Statului Major General al Forţelor armate ruse.

Campania de încorporare de toamnă a fost amânată cu câteva săptămâni din cauza mobilizării parţiale decretate de Vladimir Putin pe data de 21 septembrie. Serghei Şoigu a anunţat vineri, că mobilizarea parțială a luat sfârșit, iar planul recrutării celor 300.000 de rezervişti, a fost îndeplinit. Majoritatea au fost trimiși în războiul din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News
Armata Rusiei, supranumită „Gâsca slabă”. Este delir pe rețelele sociale din China. Foto

Sursa foto: 163948092 © Bumbleedee | Dreamstime.com

Putin pregătește tinerii ruși de luptă

„Majoritatea recruţilor vor fi trimişi în unităţi de instruire, unde într-un interval de până la cinci luni ei vor învăţa să mânuiască armament modern şi vor fi formaţi în specialităţi militare”, a anunţat contraamiralul Ţimlianski, transmite TASS.

El a garantat că cei care şi-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu au plecat acasă din 15 octombrie, iar cele peste 25.000 de comisii de recrutare dispun de toate elementele necesare pentru echiparea noilor recruţi. Pe parcursul mobilizării parţiale din Rusia, plângerile rezerviştilor cu privire la lipsa celui mai elementar echipament i-au pus pe gânduri pe doritori.

Soldații au declarat că nu au condiții și că Vladimir Putin nu le pune la dispoziție nici echipament. Cu toate astea, toţi cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar, care are o durată de un an.