Camere ascunse instalate de bărbaţi pentru a hărțui femeile. Numărul tentativelor de suicid este în creștere

Camere ascunse instalate de bărbaţi pentru a hărțui femeile. Numărul tentativelor de suicid este în creștere sursa goto. EVZ

Femeile din Coreea de Sud sunt hărțuite online. Bărbații instalează camere ascunse în toaletele publice pentru a posta online, ulterior, ipostaze cu tentă sexuală. 45% dintre infracțiunile de acest fel au fost tolerate de către magistrați.

Femeile din Coreea de Sud sunt puse în fața acțiunilor de hărțuire din partea bărbaților. Statul nu ia măsurile corespunzătoare pentru apărarea acestora. Numărul infracțiunilor sexuale online se află în creștere.

Bărbații instalează camere de supraveghere în locuri ascunse, pentru a surprinde femeile din locurile publice - transport, birouri etc -, dar chiar și din toalete. Autoritățile anunță un val de parteneri masculini respinși de femei, care, pe fondul despărțirilor dintre cupluri, postează online scene intime ale cuplului.

Coreea de Sud nu respectă drepturile femeilor

Statul este acuzat că, pe fondul fenomenelor molka și revenge porn, autoritățile nu au suficient respect față de femei și drepturile acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

Molka se referă la instalarea camerelor ascunse de către bărbații interesați să surprindă femeile în diverse ipostaze compromițătoare. Revenge porn-ul face referire la publicarea online a unor scene de natură sexuală de către partenerul respins de femeie.

Autoritățile din "sistemul judiciar sud-coreean, în mare parte dominat de bărbaţi", de multe ori nu par să înţeleagă sau să admită că acestea sunt infracţiuni foarte grave", a subliniat în raportul său Heather Barr, de la HRW, conform agerpres.

45% dintre infracțiuni au fost trecute cu vederea

Potrivit informațiilor comunicate în cadrul raportului citat, în anul 2019, aproape 45% dintre infracţiunile cu caracter sexual comise online nu au reprezentat obiectul urmăririi penale. Prin comparație, trecute cu vederea au fost și 19% dintre cazurile de furt și 27,7% dintre crime.

De asemenea, 80% dintre persoanele condamnate în acest sens, primesc "o pedeapsă cu suspendare, o amendă sau ambele", potrivit informațiilor publicate în raport.

"Infracţiunile cu caracter sexual sunt atât de frecvente (...) încât au un impact asupra calităţii vieţii femeilor şi fetelor", a explicat o sursă. Ea a menționat că femeilor le este rușine să mai iasă din casă.

Guvernul tolerează atitudinea bărbaților

Femeile care sunt agenți de poliție realizează controale frecvente în toaletele publice, pentru a se asigura că nu sunt implementate camerele ascunse pentru hărțuirea persoanelor de sex feminin.

Sursa anterior amintită a mai spus că frecvente sunt și situațiile în care angajatorii instalează în camerele femeilor din cadrul firmelor diverse obiecte (ceasuri, de exemplu) prin care le filmează. Imaginile ajung, ulterior, să fie postate în mediul online.

Femeile din Coreea de Sud se luptă cu un fenomen "anti-feminist" care ia amploare. Un "număr îngrijorător" de victime au declarat că de multe ori se gândesc să apeleze la sinucidere ca soluție pentru a scăpa de hărțuirea online.

Guvernul sud-coreean "nu a transmis un mesaj clar şi puternic cu privire la egalitatea dintre femei şi bărbaţi", a spus sursa.