Evenimentul Zilei > Justitie > Camelia Bogdan, EXCLUSĂ din magistratură. Breaking News!
Camelia Bogdan, EXCLUSĂ din magistratură. Breaking News!

Camelia Bogdan, EXCLUSĂ din magistratură. Breaking News!

Camelia Bogdan a fost exclusă, din nou, din magistratură. Conform informațiilor obținute de Antena3, decizia vine ca urma a scandalului în care aceasta a fost implicată în cazul notarului Jean Andrei.

Judecătoarea Camelia Bogdan, care a dat verdictul în dosarul ICA, al lui Dan Voiculescu, a fost acuzată că a pus sechestru pe averea unui notar doar ca să se răzbune pe soția victimei.

La vremea respectivă, notarul Jean Andrei a formulat o plângere la Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, după ce aceasta i-a pus abuziv sechestru pe conturi într-un dosar de spălare de bani, în care o serie de acte purtau parafa acestuia.

Notarul Jean Andrei a declarat, pentru EVZ, că a primit o somaţie din partea judecătoarei Camelia Bogdan prin care i se solicita să predea actele de la biroul notarial în original, în condiţiile în care documentele se regăseau în copie la dosarul cauzei. După ce notarul – care nu avea nicio calitate în dosar, nici măcar de martor – nu a dat curs notificării, s-a trezit cu sechestru pe toate conturile în vederea confiscării extinse. „Confiscarea nu a avut loc, însă un an am stat cu sechestru pe toate conturile”, a declarat Jean Andrei.

 

 

Notarul spunea că judecătoarea Camelia Bogdan nici măcar nu era magistratul căruia i s-a repartizat soluţionarea cauzei pe fond. Dosarul îi fusese repartizat aleatoriu Georgianei Tudor. În momentul în care judecătoarea Georgiana Tudor a lipsit o perioadă de timp, dosarul a ajuns la Camelia Bogdan. Procedura internă a Curţii de Apel Bucureşti prevede că toate cauzele pe care judecătoarea Tudor le avea de soluţionat sunt repartizate altui magistrat, care asigură continuitatea. Aceeaşi procedură prevede ca toate cauzele trebuie predate înapoi către magistratul care le judeca iniţial, la întoarcerea acestuia. Însă, Camelia Bogdan a făcut în aşa fel încât să păstreze dosarul. Potrivit informaţiilor apărute pe luju.ro, Camelia Bogdan a dorit astfel să se răzbune pe fosta ei şefă de la Tribunalul Bucureşti, judecătoarea Laura Andrei, soţia notarului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.