Oficialul a ţinut să precizeze totuşi că ambasadorii nu au pus întrebări concrete, pentru că nu sunt jurişti de profesie.

"Eu am avut şi o discuţie cu ambasadorii ţărilor la Bucureşti. Am să vă spun că da, unii dintre ambasadori ne-au întrebat dacă unele prevederi ale Codurilor ar putea să pună în pericol cooperarea internaţională în domeniul traficului de persoane, combaterii terorismului, cum ar fi termenele de prescriere.

Răspunsul meu a fost următorul, ce facem dacă nu impunem nicio limită, pentru că sunt dosare care sunt ţinute în continuare pentru a fi folosite în momente cheie.

Anumite prevederi laxe din Codul penal au permis aceste derapaje grave şi pe care avem intenţia să le corectăm.

În acelaşi timp, le-am spus că luăm în considerare opinia lor şi corectăm acolo unde se poate", este declaraţia pe care Călin Popescu Tăriceanu a făcut-o la postul România TV.

Tăriceanu consideră în acelaşi timp că toate nelămuririle din spaţiul public vor fi clarificate prin discuţii concrete.

"Nu au fost puse întrebări concrete şi vă spun şi de ce. Ambasadorii nu cred că sunt juriştii de profesie, cum nici eu nu sunt expert în Codul penal, şi discuţia nu avea niciun sens să capete un aspect de seminar.

Temeri e mult, cred că mai degrabă preocupări după informaţii vehiculate în spaţiul public.

Cei care lucrează în Comisia pentru elaborarea Codului penal şi ministrului Justiţiei vor putea da explicaţii pentru a linişti, îndepărta aceste preocupări", a concis şeful Senatului.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: