“Fără să intru în polemică direct cu Iohannis, în România noţiunea de imunitate nu e înţeleasă în dimensiunea ei politică şi parlamentară. Parlamentarii nu au imunitate decât în faţa arestării şi a percheziţiei… Eu sunt acuzat într-un dosar, ma prezint în justiţie. Sigur, în România ar trebui să discutăm despre imunitate, dar şi despre impunitate (n.r. – apărare de pedeapsă a unui infractor determinată de anumite împrejurări speciale, prevăzute de lege). În România un lucru se întâmplă cert: unii au în mod cert avantajul impunităţii.

Noi am desemnat doi colegi care au o carte de vizită profesională şi care pot să-şi aducă o contribuţie la un nou proiect pentru România. Preşedintele României are un rol important în această decizie, pentru că el poate fi un factor coagulant în această chestiune. România nu are timp să piardă prea mult până să se hotărască să se îmbarce într-un nou proiect de dimensiune naţională”, a spus Tăriceanu jurnaliştilor care îl aşteptau la sediul ALDE.

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că reluarea votului în cazul Oprea nu mai este posibilă, singura soluţie pe care o mai are Gabriel Oprea fiind demisia din Parlament.

La trei ore după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, Gabriel Oprea a anunțat pe Facebook că a luat decizia să părăsească Senatul.

 


CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, mesaj TRANŞANT pentru Gabriel Oprea: "Trebuie să DEMISIONEZE". Preşedintele României ÎI CRITICĂ DUR pe senatorii care au votat împotriva URMĂRIRII PENALE a fostului vicepremier

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat din nou astăzi pe parlamentari pentru voturile împotriva Justiției. El a spus că nu știe dacă poate fi reluat votul în Parlament în cazul Oprea, dar ar fi bine ca fostul ministru de Interne să demisioneze pentru a detensiona situația. Iohannis s-a declarat revoltat de faptul că sunt parlamentari care au discursuri anti-justiție. CITIŢI DETALIIDETALII AICI.