Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu Tăriceanu: Cioloş a devenit comisar european la propunerea mea, este un om de calitate
Călin Popescu Tăriceanu: Cioloş a devenit comisar european la propunerea mea, este un om de calitate

Călin Popescu Tăriceanu: Cioloş a devenit comisar european la propunerea mea, este un om de calitate

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a comentat informaţiile potrivit cărora Dacian Cioloş ar putea fi nominalizat premier de către preşedintele Klaus Iohannis, afirmând că acesta a devenit comisar european cu sprijinul său, nu al lui Traian Băsescu, fiind "un om de calitate".

"Pe Dacian Cioloş l-am cunoscut bine în perioada în care am lucrat împreună. Contrar lucrurilor care s-au vehiculat în spaţiul public, am să vă spun că, după o discuţie prealabilă cu el, am hotărât – pentru că eu aveam această responsabilitate a propunerii comisarului european din partea României şi nu preşedintele de atunci, cum încearcă să acrediteze ideea – am făcut această discuţie cu domnul Cioloş şi am pregătit terenul, politic vorbind", a spus Tăriceanu, citat de mediafax.ro.

Liderul ALDE a precizat că, spre "satisfacţia" lui, Dacian Cioloş "a făcut o figură excelentă".

"Nu folosesc de obicei superlative", a comentat Tăriceanu, deşi a refuzat să comenteze direct informaţiile privind o eventuală nominalizare a fostului ministru al Agriculturii.

"Este un om de foarte bună calitate, dar lucrul acesta nu a fost discutat cu preşedintele, cel puţin de către noi", a mai spus Tăriceanu. Numele fostului comisar european Dacian Cioloş este vehiculat ca variantă discutată la Palatul Cotroceni pentru funcţia de prim-ministru.

Fostul comisar european şi ministru al Agriculturii Dacian Cioloş este o variantă cu multă susţinere, în special din rândul oficialilor UE.