Căldura va ucide virusul? Iată ce teorii circulă în lumea oamenilor de știință!

Căldura va ucide virusul? Iată ce teorii circulă în lumea oamenilor de știință!

La soare, la o temperatură de 24 ° Celsius și o umiditate de 80% virusul moare în două minute. Acesta e punctul de vedere al profesorului Walter Ricciardi, consilierul științific al ministrului Sănătății din Italia și expert de renume internațional în domeniul sănătății publice. Cu cât temperaturile sunt mai mari, cu atât virusul trăiește mai puțin, susține profesorul. Cu toate astea, Ricciardi spune că "virusul va continua să circule și va trebui să continuăm să respectăm regulile de igienă și distanțare. Dar am putea trăi împreună mai bine", notează ziarul LaStampa.

Potrivit cotidianului italian Il Giornale, există și un studiu american care susține același lucru.

„Un studiu prezentat pe 24 aprilie de subsecretarul american pentru securitatea internă, Bill Bryan, arată că virusul nu rezistă la căldura umedă. În interior, cu 24 ° C și 20% umiditate, poate rezista pe o suprafață timp de 18 ore, la 35 ° C și o rată de umiditate de 80%, durata acesteia nu depășește o oră.

La soare, însă, la 24 ° C și același nivel de umiditate sunt suficiente pentru a dispărea în două minute".

Subsecretarul american Bryan a declarat pentru CNN că testele făcute au arătat că „virusul moare mai sub razele directe ale soarelui”.

„Cea mai marcantă observație a noastră de până acum este efectul puternic pe care lumina soarelui pare să îl aibă asupra uciderii virusului, atât pe suprafețe cât și în aer”.

Încă de la începutul pandemiei Covid-19, s-a pus problema dacă există vreo legătură între răspândirea virusului și condițiile climatice.

Primele studii au fost realizate de cercetătorii de la Universitatea din Maryland, care au trasat pe harta lumii  o  „centură Coronavirus”, delimitând regiunile în virusul se răspândește intens.

Ne puteți urmări și pe Google News