Călăul omenirii și-a adorat mama și și-a detestat tatăl

Călăul omenirii și-a adorat mama și și-a detestat tatăl

Născut la Branau, Austria, la 20 aprilie 1889, Adolf Hitler s-a ridicat la conducerea Partidulului Nazist în Germania în anii 1920 și a fost numit cancelar în 1933. Ca băiat, Hitler a fost abuzat de tatăl său, un ofițer de grad inferior, și și-a adorat mama. A fost un artist frustrat care nu a reușit să intre în Academia de Arte Plastice din Viena.

Hitler ucide milioane de oameni și distruge Germania. Cum el și partidul său și-au creat propriul iad pe Pământ, este subiectul articolului de mai jos, tradus de pe nationalinterest.org:

Naționalist, s-a alăturat armatei germane în timpul Primului Război Mondial. A fost decorat pentru vitejie, rănit și orbit temporar de gazele otrăvitoare. Deziluzionat în urma înfrângerii Germaniei, Hitler a fost trimis de autoritățile militare ca agent de informații pentru a raporta asupra activităților Partidului Nazist. Însă, a devenit membru și unul dintre conducătorii săi.

În 1934, Hitler a abolit efectiv funcția de președinte la moartea lui Paul von Hindenburg și a concentrat puterea în mâinile sale. În anul următor, el a repudiat Tratatul de la Versailles și a dezvăluit că Germania a demarat o campanie de reînarmare. Ulterior a format Axa, o alianță militară și politică cu Italia fascistă și Japonia imperială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Intimidare în străinătate

În timp ce naziștii i-au persecutat pe evrei și alte minorități acasă, Hitler a intimidat liderii altor națiuni europene și a reocupat Renania în 1936.

A anexat Austria în 1938 și i-a convins pe primi-miniștrii Marii Britanii și Franței, Neville Chamberlain și Edouard Daladier, să tacă când a ocupa Sudetenland-ului ceh mai târziu în acel an. În câteva luni, trupele germane au ocupat întreaga Cehoslovacia. La 1 septembrie 1939, forțele germane au invadat Polonia, declanșând al doilea război mondial în Europa.

Cu toate că naziștii au avut inițial succes în a ocupa o mare parte din Europa de Vest, Hitler a făcut de mai multe gafe strategice, în special la Dunkirk, permițând ca o mare parte din Forța Expediționară Britanică să scape de capturare în vara anului 1940, precum și în decizia de a invada Uniunea Sovietică, în iunie 1941.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric