Cafeaua te protejează de Alzheimer

Cafeaua te protejează de Alzheimer

Ultimele studii medicale arată că un nivel ridicat de cofeină în organismul persoanelor în vârstă coincide cu mai puţine cazuri de Alzheimer.

Cana de cafea pe care o consumi în fiecare zi, pentru a fi mai dinamic, este mai sănătoasă decât ai crede, în special în rândul persoanelor în vârstă. Un studiu recent, care a monitorizat memoria şi procesul de gândire în rândul celor care aveau peste 65 de ani, arată că toţi subiecţii care au avut cantităţi mai mari de cofeină în organism au putut evita sau amâna declanşarea Alzheimer-ului cu 2-4 ani după finalizarea cercetării. Iar cafeaua a fost, pentru majoritatea dintre subiecţi, singura sursă de cofeină. O echipă de cercetători de la Universitatea South Florida, împreună cu colegi de la Universitatea din Miami, susţin, cu încredere, că această concluzie a studiului lor este prima dovadă clară legată de beneficiile cafelei şi ale cofeinei în întârzierea demenţei.

"Aceste rezultate revoluţionare arată că adulţii cu vârsta înaintată şi care suferă de mici probleme de memorie, dacă consumă o cantitate moderată de cafea pe zi, nu vor face Alzheimer sau, în cel mai bun caz, vor putea amâna pentru o perioadă de timp considerabil, simptomele Alzheimer-ului", a declarat autorul studiului, doctorul Chuanhai Cao, neurocercetător la USF Health Byrd Alzheimer's Institute.

Cercetarea va fi publicată pe 5 iunie 2012, în publicaţia de specialitate Journal of Alzheimer's Disease, anunţă cei de la sciencedaily.com. La studiu au participat 124 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 65 şi 88 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News