BBC online, care citează Garda de Coastă croată, a confirmat ştirea salvării sale. Femeia spune că ''a păcălit timpul'' cântând şi făcând yoga. ''Sunt foarte norocoasă că sunt vie'', a afirmat ea la postul croat HRT când a coborât de pe nava rapidă a Gărzii de Coastă. ''Am stat în apă 10 ore şi aceşti băieţi minunaţi m-au salvat'', a adăugat ea făcând referire la echipa de salvare.

Purtătorul de cuvânt al minsterului Afacerilor Maritime, David Radas, a explicat că în cadrul eforturilor de ajutorare s-a determinat ora exactă când femeia a căzut în apă, graţie camerelor de luat vederi cu circuit închis de pa navă, reuşind astfel să se calculeze coordonatele geografice ale navei în acel moment şi să localizeze femeia.

Kay şi-a lăsat la bord geanta şi paşaportul alături de locul unde a alunecat: n-a fost, deci, dificil să se observe absenţa ei şi imediat au început căutările în mare. Un membru al echipajului salvator a depus mărturie: ''A spus că faptul că practică yoga a ajutat-o fiindcă i.a permis să rămână într-o bună formă fizică. Apoi a adăugat că a cântat  mereu să nu simtă temperatura rece a apei mării noaptea''.