Lucian Bute își serbează astăzi împlinirea vârstei de 37 de ani, dar pugilistul român se simte încă în puteri pentru a urca în ring. Însă, această părere nu este împărtășită și de jurnaliștii din Canada.

Deși este extrem de iubit de nordamericani, considerându-l pe Lucian drept „un dar divin pentru boxul canadian”, publicația „La Presse+” a scos pe piață un articol prin care îi cere, politicos, gălățeanului să se retragă.

„Nu mai are nimic de câștigat, de dovedit”

„Nu e nimeni în anturajul lui, care să-i amintească acest adevăr simplu? Că nu mai are nimic de demonstrat? În cele din urmă, îi mai rămâne un singur lucru de dovedit, că ştie să se oprească la momentul potrivit. Acest moment este acum. Nu mai are nimic de câștigat, nimic de dovedit, însă mult de pierdut. A revenit, într-adevăr, însă nimeni nu credea că mai era cel mai bun. Publicul nu l-a părăsit niciodată. Trebuie să-i mulţumim acestui mare campion. Să sperăm că va înțelege aceste cuvinte. Mulțumim pentru tot, Lucian!”.

Caracterizare cu frunze de laur

Înainte de „rugămintea” sursei citate, jurnaliștii publicației nu au uitat săși exprime dragostea față de Bute, dar la trecut.

Caracterizarea românului în viziunea „La Presse+” fiind următoarea: „un tip prietenos, simpatic, un domn, un pugilist fără pereche. Quebec- ul s-a îndrăgostit de el. A servit drept model pentru generaţiile care vin din urmă. Ne-a făcut pe toți să visăm prin victoriile sale, prin loviturile sale la ficat, devenite legendare, apărările de titlu mondial care păreau interminabile. Pentru moment, am crezut că e cel mai bun, cel mai mare. Apoi a apărut Carl Froch (n.r. – cel care l-a deposedat pe Lucian de centura IBF, în mai 2012, la categoria supermijlocie)”.

Sâmbăta trecută, la Quebec, Lucian Bute a pierdut confruntarea cu britanicul Eleider Alvarez, după un KO aplicat în repriza a cincea. Chiar dacă aceasta a fost a treia înfrângere a românului din ultimele șapte meciuri (dintre care două prin KO), Lucian s-a arătat dornic de o revanșă, demonstrându-și, astfel, mentalitatea de campion.

Te-ar putea interesa și: