Regulile după care se dau bursele de studiu, de performanţă sau de merit sunt stabilite de Ministerul Educaţiei, însă fiecare primărie poate decide dacă şi când le dă. În sectorul 5 nu s-au mai dat de mult. Acum s-au găsit bani pentru elevii cu note bune. Sumele nu sunt de ignorat. O bursă de merit ajunge la 400 de lei pentru un elev pe trimestru.

La Colegiul "Dimitrie Bolintineanu" din Sectorul 5 era mare agitaţie ieri în jurul prânzului, iar actorii principali nu erau elevii, ci părinţii. "Am un băiat în clasa a III-a şi am venit să iau bursa, am înţeles de la învăţătoare că se dau bani pentru elevi, care ar veni de la Primăria Sectorului 5. Mi s-a spus că trebuia să am cerere depusă până în martie ca să pot să iau bani, dacă nu să stau să aştept să văd dacă am noroc", ne-a povestit Camelia, 43 de ani.

La alte şcoli din sector, nu e nevoie de cereri. Se dau burse pentru mai toţi elevii. "Ni s-a spus să stăm la coadă cu buletinul şi vom primi, însă doar săptămâna aceasta. Surpriza burselor a fost aşa de mare că în prima zi au încurcat listele şi au dat şi celor care aveau note foarte mici. A doua zi, le-au cerut banii înapoi", povesteşte o mămică.