"În acest moment aş zice că moţiunea nu trece. E la limită ca număr de voturi, dar mulţi dintre cei care au fost racolaţi de USL nu e obligatoriu să voteze şi moţiunea. Mihaela Popa, de exemplu, a spus că nu va vota împotriva lui Ungureanu. Mulţi nu asta au negociat", a comentat Lăzăroiu la solicitarea EVZ.
În cazul în care totuşi Guvernul va cădea, în urma votului de mâine, sociologul anticipează complicaţii pentru Ponta. "Traian Băsescu poate să-i propună lui Ponta să preia guvernul, cum i-a mai propus o dată. De data asta este mai pregătit sau liberalii cel puţin sunt mai pregătiţi să-l împingă pe Ponta să accepte, dar Ponta nu are Guvernul făcut. USL nu are guvernul din umbră stabilit. Nu are o împărţire pe portofolii. Dacă îl pui pe Ponta să facă un guvern, USL se sparge. S-au certat ei pe candidaturile la primăriile de comune şi oraşe, darămite pe portofoliile ministeriale", argumentează Lăzăroiu.
Pe de alte parte, acesta este de părere că USL va avea dificultăţi şi dacă va refuza să preia guvernarea. "Dacă USL nu acceptă, o să fie foarte greu să explice de ce a dat jos guvernul dacă nu vrea să preia guvernarea. Dacă Ponta nu va accepta, va rămâne tot Ungureanu, dar rămâne întrebarea de ce a fost nevoie de moţiunea de cenzură".
Credeţi că moţiunea de cenzură va fi votată mâine de parlamentari şi va reuşi să dea jos Guvernul Ungureanu?
CITIŢI ŞI:

  • Vlad Nistor: "Moţiunea are mari şanse de reuşită"
  • Cozmin Guşă: O eventuală cădere a guvernului ar mina până în toamnă scorul electoral al USL
  • Mircea Marian: Dacă aş fi în locul lui Băsescu, l-aş pune pe Ponta premier
  • Iosif Boda: Dacă USL se va hazarda să facă un nou guvern, va avea 7 luni de decont electoral
  • Ion Cristoiu: "Ar fi un dezastru dacă Guvernul nu pică"
  • Dan Andronic: "Guvernul lui Ungureanu supravieţuieşte la o diferenţă de câteva voturi"