Buni de plată. Sentință definitivă în dosarul finanțării ilegale a echipei Politehnica Timișoara. Daunele sunt de 10 milioane

Buni de plată. Sentință definitivă în dosarul finanțării ilegale a echipei Politehnica Timișoara. Daunele sunt de 10 milioane

Sentință definitivă în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timișoara, în care a fost condamnat și fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc. Acesta, în solidar cu alte părți implicate, trebuie să plătească daune în valoare de aproape 10 milioane de lei.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursurile în casație declarate de inculpați. Condamnările rămân neschimbate.

Procurorii DNA i-au acuzat pe Constantin Ostaficiuc, Borza Petru, Roșca Liviu Ioan, Cionvica Dan Sabin, Negrei Ion, Hrenoschi Răzvan, Pepa Daniela Octavia, Mihuț Mircea Marian şi Chivorchian Haic Gheorghe că, în perioada 2008-2011, profitând de funcțiile pe care le aveau, au dispus abuziv și ilegal plata din bugetul județului Timiș a sumei de 9.950.000 de lei către S.C. Politehnica Timișoara S.A., condusă la momentul respectiv de Marian Iancu.

Inițial, fostul președinte al CJ Timiș – Constantin Ostaficiuc dar și fostul președinte al clubului de fotbal – Gheorghe Chivorchian, au fost condamnați cu executare de magistrații de la Tribunalul Timiș, însă decizia a fost atacată cu apel. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis, în ianuarie, o condamnare cu suspendare pentru inculpați, păstrând însă daunele calculate, pentru recuperarea prejudiciului. Aceștia au făcut recurs la Înalta Curte de casație și Justiție, însă fără succes. Instanța supremă a decis respingerea recursurlior și menținerea sentinței dată de Curtea de Apel, la care se adaugă noi cheltuieli judiciare.  

Ne puteți urmări și pe Google News

„În baza art. 25, 397 C.p.pen., art. 1349 C.civ., art. 1382 C.civ., obligă în solidar inculpații Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrișor și partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timișoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plății, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plății, în solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara.