Bulion - cea mai simplă și rapidă rețetă

Sursa foto: 58165351 © Galina Lukyanenko | Dreamstime.com

Bucătarii au dezvăluit care este cea mai simplă rețetă de bulion de roșii. Aceasta se prepară foarte rapid și ai nevoie doar de câteva ingrediente. Ei au precizat că sunt anumite trucuri care îți fac preparatul mai gustos.

Bucătarii au dezvăluit care este cea mai simplă rețetă de bulion de roșii. Tot ce trebuie să faci este să speli roșiile, să tai cotparele și să îndepărtezi semințele. Roșiile se dau prin mașina de tocat și se pun într-o oală mare. Alegeți o oală cu fundul gros și înaltă deoarece bulionul sare în momentul în care fierbe. Puneți oala la fiert la foc mediu spre mare. Adăugați tulpinile de țelină și rădăcina de hrean. Condimentați cu sare. Aveți grijă la cantitate! Bulionul va scădea și riscați ca acesta să devină foarte sărat.

Îndepărtați spuma ori de câte ori este nevoie. Lăsați la fiert până când ajunge la consistența pe care o dorești. Trebuie scoase tulpinile de țelină și transferat bulionul în sticle sterilizate sau borcane. Puteți așeza sticlele într-o oală mare și fierbe-le la bain marie pentru aproximativ 40 de minute.

Specialiștii au declarat că ai nevoie doar de mașină de tocat, 6 kg roșii foarte bine coapte, o crenguță de țelină, o bucățică de hrean și sare.

Cum să păstrezi bulionul de roșii la borcan

Bulionul de roșii se îmbuteliază în sticle de diverse dimensiuni, cu gura mai largă sau mai strâmtă, în funcție de preferințe. După ce ați desfăcut un borcan pentru a găti din el, turnați deasupra puțin ulei, cât să formeze o peliculă deasupra bulionului. Păstrați borcanul la frigider, iar în combinație cu uleiul nu va apărea mucegaiul.

sursă: arhivă

Sterilizarea borcanelor pentru conserve este un proces simplu și necesar. Înainte de a așeza legumele sau fructele în ele, borcanele trebuie spălate și sterilizate. Prin acest procedeu se distrug microorganismele (bacterii, spori de mucegai) și conservele se păstrează în bună regulă. Temperatura optimă de sterilizare este 105 – 110 grade Celsius.

Specialiștii au precizat că un borcan cu gura ciobită nu mai poate fi închis ermetic. Capacele trebuie să se infileteze perfect pe gura borcanelor așa că le verificăm și pe acestea să nu fie deformate. Capacele pot rugini în interior sau se pot păta cu conținutul anterior (mai ales de la zacuscă, sfeclă etc), potrivit atlasculinar.ro.