Evenimentul Zilei > Politica > UNDE se duce BUGETUL SIE? Serviciul anunță o LICITAȚIE de ultimă oră. Sunt o mulțime de BANI la mijloc
UNDE se duce BUGETUL SIE? Serviciul anunță o LICITAȚIE de ultimă oră. Sunt o mulțime de BANI la mijloc

UNDE se duce BUGETUL SIE? Serviciul anunță o LICITAȚIE de ultimă oră. Sunt o mulțime de BANI la mijloc

Serviciul de Informații de Externe (SIE) a lansat o licitație pentru două aparate de ecografie, cu aplicații de obstetrică și ginecologie. Cele două ecografe multidisciplinare pot fi folosite și pentru aplicații musculo-scheletale. Costul estimat al aparatelor pe care le vizează Serviciul este de 100.000 euro fără TVA.

Licitația SIE a fost lansată pe SEAP și vizează achiziționarea a două aparate ecograf multidisciplinare, „cu aplicaţii de obstetrică, ginecologie, trans-cranială, abdominală, cardiacă, musculo-scheletală, urologie, vasculară, părţi mici şi pediatrice”, conform MEDIAFAX.

Cerințele incluse în caietul de sarcini arată că aparatele ecograf trebuie să conțină un număr de caracteristici principale, anume: modurile de scanare B, M, flux color, flux color M, Doppler pulsat, M anatomic, M anatomic curbat, armonice codate. Trebuie să poată funcţiona cu minimum trei moduri active în acelaşi timp şi trebuie să includă o funcţie de optimizare automată a imaginilor.

Mai mult, aparatele trebuie să fie capabile să  efectueze calcule renale, cardiace, fetale, multigestaţionale, ginecologice, vasculare, urologice, Doppler automat în timp real. În plus, aparatele ecograf vor include tehnologie de procesare a semnalului cu achiziţie de minimum 2000 imagini/secundă.

În același timp, aparatul trebuie să fie compatibil sondă tip sectorial arie fazată transesofagiană, ce acoperă domeniul 1 – 8.8 MHz, sau superior, program de achiziţie 3D, ce include calcul automat, manual şi asistat al volumelor, program de achiziţie 4D în timp real şi program de detectare şi măsurare automată a leziunilor de la nivelul sânului.

Preţul aproximativ pentru cele două ecografe este de 453.700 lei, fără TVA.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.