Bucureștenii, invitați la o „bătaie cu flori”. Află care vor fi punctele fierbinți ale evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”
- Cristina Vladu
- 29 august 2017, 18:05
Cea de-a treia ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei” se va desfășura pe 2 și 3 septembrie, din program făcând parte activități menite să readucă atmosfera Bucureștiului interbelic pe una dintre cele mai importante străzi din centrul orașului.
„Animatori pe picioroange, portretiști și caricaturiști, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creație, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziție de fotografie, tradiționala 'Bătaie cu flori', alături de produse și preparate culinare diverse sunt doar câteva dintre atracțiile pe care bucureștenii le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală. (...) Manifestările artistice stradale au reprezentat în perioada interbelică un motiv de distracție și destindere, Calea Victoriei fiind un loc preferat de promenadă al bucureștenilor, în care aceștia alegeau să își petreacă o bună parte din timpul liber", a informat Primăria Capitalei.
Astfel, pe segmentul de la intrarea dinspre piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, calea Victoriei va redeveni pietonală. Evenimentele se vor desfășura în intervalul orar 10,00-21,00.
„Calea Victoriei, dominată de unele dintre cele mai frumoase clădiri din București, este un punct de reper și pentru arta și istoria românească prin numărul muzeelor aflate pe traseul acesteia. Astfel, pe 2 și 3 septembrie, pe Calea Victoriei vor putea vizitate și cele trei muzee, care vor avea un program prelungit pe parcursul evenimentului, după cum urmează: Muzeul Municipiului București — Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10,00 — 21,00; Muzeul Național 'George Enescu', în intervalul 10,00 — 20,00; Muzeul Național de Artă al României, în intervalul 9,00 — 21,00", a precizat PMB.
„Bătaia cu flori”, unul dintre obiceiurile îndrăgite în perioada interbelică, dar care datează încă din anul 1890, va fi reconstituită și anul acesta, pe 2 septembrie, de la ora 18,00.
Accesul la toate activitățile din cadrul evenimentului organizat de Primăria Capitalei, prin creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, va fi gratuit.