Nu există niciodată un moment anume pentru a-ți satisface pofta de dulce. Torrijas, un desert spaniol, este preferat în perioadele reci sau înaintea zilelor de post. Cu toate acestea, el se potrivește în orice zi atunci când îți dorești ceva simplu, dar extrem de aromat. Cu pâine mai veche și alte câteva ingrediente poți face un preparat inedit și gustos.
Torrijas este denumirea unui desert inedit din Spania. Preparatul este unul ușor de făcut și nici nu necesită prea multe ingrediente. Pâinea prăjită în stil spaniol este preferată în perioadele reci sau înainte zilelor de post. Mare atenție, vorbim despre un preparat de dulce, în componența căruia se găsește lapte și ouă.
O rețetă asemănătoare se pregătește și la noi în România, doar că nu se folosesc condimentele care îi dau o aromă aparte. Rețeta românească este mult mai simplă și nu este neapărat un desert, ci mai degrabă o gustare.
Pâine prăjită în stil spaniol. Un desert inedit și aromat
Ingrediente:
- 1 litru de lapte;
- 1 portocală (coaja ei);
- 1 lămâie (coaja ei);
- 1 baton de scorțișoară;
- 1 pâine veche de două sau trei zile;
- 3 oua;
- 3 linguri de zahăr;
- 1 lingură scorțișoară măcinată;
- 300 de mililitri de ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:
1. Primul pas din rețetă este infuzarea laptelui. Curățați portocala și lămâia, apoi puneți coaja într-o oală și turnați laptele peste ele. În oală puneți și batonul de scorțișoară și lăsați să fiarbă laptele. După ce l-ați luat de pe foc acoperiți cu un capac și lăsați lapte la răcit.
2. Tăiați pâinea în felii de aproximativ 2,5 cm grosime. Bucătarii recomandă ca la această rețetă să se folosească pâine mai veche, de două sau trei zile. Pâinea fragedă se poate rupe atunci când este îmbibată în lapte. După ce ați tăiat pâinea, puneți feliile într-un castron încăpător.
3. Scoateți din lapte coaja de portocală, cea de lămâie și batonul de scorțișoară. Turnați laptele infuzat peste feliile de pâine și le lăsam la odihnit pentru aproximativ 10 minute.
4. Punem o tigaie cu ulei la încins, iar între timp batem cele trei ouă. Scoatem feliile îmbibate în lapte, le dăm prin ou și apoi le punem la prăjit. Manevrați cu grijă pâinea, pentru ca feliile să nu se rupă.
5. După ce s-au rumenit pe ambele părți, scoatem feliile de pâine pe un prosop de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei.
6. Amestecăm zahărul cu scorțișoara și tapetăm feliile de pâine. Dacă această operațiune este făcută imediat după ce sunt scoase din tigaie, zahărul și scorțișoara se vor lipi mai bine.