Bucătăria românească, pe locul 29 în topul Taste Atlas. Magiunul de Topoloveni dă clasă elvețienilor

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Bucătăria românească nu a putut concura cu cea italiană. Pizza a fost de departe cel mai bine cotat fel de mâncare. Topul Taste Atlas plasează țara noastră pe locul 29 din 100 de poziții.

Bucătăria românească este apreciată de majoritatea turiștilor sau sportivilor străini. Produsele tradiționale au pus România pe harta celor mai apreciate bucătării din lume. Topul Taste Atlas plasează țara noastră pe locul 29 din 100 de poziții. Clasamentul conține 217.819 feluri de mâncare și 115. 660 de produse alimentare.

Bucătăria românească, locul 29 în topul TasteAtlas

Bucătăria românească nu a putut concura cu cea italiană. Pizza a fost de departe cel mai bine cotat fel de mâncare. Interesant este că prima treaptă din topul TasteAtlas  a fost împărțit anul ttecut între Italia și Japonia. Cea din urmă țară s-a clasat în acest an pe locul secund. A treia cea mai bine cotată bucătărie este cea elenă.

Așadar Italia este primul loc, Japonia pe locul doi, iar pe locul trei Grecia. Bucătăria românească ocupă locul 29 în topul TasteAtlas. România a punctat cu ciorba rădăuțeană, care se clasează pe locul 33 în topul celor mai bune 100 feluri de mâncare.

Sângeretele un produs extrem de apreciat

Ceva mai apreciat a fost cașcavalul românesc afumat, care s-a clasat pe un onorabil loc 10 din peste 1.300 de sortimente de brânzeturi catalogate și 36.551 de evaluari înregistrate.  Sângeretele este un alt preparat din bucătăria românească apreciat la nivel internațional.

În topul amintit, acest produs tradițional se clasează pe locul patru în topul Taste Atlas la categoria „mâncăruri organe”. Sângeretele este un soi de cârnat fiert compus din amestec de sânge de porc, carne de porc, grăsime la care se adaugă fel de fel de condimente.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Bucătaria românească s-a remarcat cu Magiunul de Topoloveni

Usturoiul, cimbru, ienibaharul sau nucșoara nu lipsesc din compoziția cârnaților. E drept că rețeta poate varia în funcție de regiune. De exemplu, în anumite zone se folosește orezul fiert pe post de umplutură. Cert este că sângele de porc dă o aromă rafinată cârnaților și le oferă o oarecare suculență.

Bucătăria românească s-a mai evedințiat prin ciorba de burtă care a obinut locul 11 în aceeași categorie, mâncare din organe. Drobul de miel a fost de asemenea remarcat, jurații l-au plasat pe locul 18. În scghimb limba cu măsline nu a fost la fel de apreciată. Însă, Magiunul de prune de Topoloveni este coroana bucătăriei românești. S-a clasat pe prima treaptă în topul celor mai apreciate produse din fructe.