Bruce Willis renunță la cariera de actor. A fost diagnosticat cu o boală care îl împiedică să mai joace

Soţia lui Bruce Willis, noi declarații. Nu crede că actorul este conştient de boala de care suferă.Sursă foto: Instagram

Bruce Willis "se îndepărtează" de zona cinematografică după ce a fost diagnosticat cu afazie -tulburări de limbaj și comunicare, a anunțat familia sa pe Instagram.

"Am vrut să împărtășim că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate și a fost recent diagnosticat cu afazie, ceea ce îi afectează abilitățile cognitive. Ca urmare a acestui fapt și cu multă considerație, Bruce se îndepărtează de cariera care a însemnat atât de mult pentru el", a spus Rumer Willis, fiica lui Bruce Willis cu Demi Morre, într-o postare pe contul ei.

Ea a adăugat că acesta este "un moment cu adevărat provocator pentru familia noastră" și că "trecem prin asta ca o familie puternică". Postarea a fost semnată de întreaga familie: Emma Heming Willis, actuala lui soție și cele două fiice ale lor, Mabel si Evelyn, dar și de Demi Moore, fosta lui soție, și cele trei fiice ale lor, Rumer, Scout și Tallulah.

Postarea s-a încheiat: "Așa cum spune întotdeauna Bruce, 'Trăiește' și împreună plănuim să facem exact asta."

Ce este afazia

Afazia este o afecțiune care provoacă pierderea vorbirii și poate îngreuna scrierea și înțelegerea limbajului, potrivit Clinicii Mayo. Apare de obicei după un accident vascular cerebral sau alte leziuni cerebrale și afectează peste 2 milioane de americani de toate vârstele, potrivit Aphasia.org.

Nu este clar ce a dus la apariția acestei boli în cazul lui Bruce Willis, dar se zvonește că suferă de o pierdere precoce a memoriei de câțiva ani.

Cele două nu sunt neapărat legate: afazia, în sine, nu reflectă deficite cognitive, în ciuda percepțiilor comune. Oamenii care suferă de această problemă se pot bâlbâi sau pot stâlci anumite cuvinte și se pot lupta să găsească termenii potriviți. Citirea sau auzirea conceptelor precum sus și jos, stânga și dreapta și ora din zi poate dura, pentru unele persoane care suferă de această afecțiune, ca să înțeleagă, potrivit Insider.

"Ca societate, avem tendința de a judeca oamenii după felul în care comunică și, în mod natural, oamenii cred că sunt proști. Toate aceste cunoștințe sunt încă acolo, au doar dificultăți în accesarea cuvintelor", a spus anterior logopedul Brooke Lang pentru Insider.