Bronz natural, obţinut cu o soluţie pe bază de caramel

Bronz natural, obţinut cu o soluţie pe bază de caramel

O nouă metodă de bronzare este utilizarea unei soluţii care se pulverizează pe pielea curată. Efectul se vede în doar câteva ore şi durează până la o săptămână.

Crema autobronzantă şi solarul sunt deja metode învechite de bronzare. O nouă metodă de bronzare naturală, rapidă şi care nu afectează pielea este un machiaj bronzant. "Prin această metodă se obţine un bronz uniform, rapid şi eficient", explică Roxana Feder, tehnician tratamente corporale şi trainer Beauty One.

  • Costurile sunt de 80 de lei/tratament, însă pachetele promoţionale nu întârzie să apară.

Piele curată pentru un bronz uniform

Această bronzare rapidă se realizează cu ajutorul unei soluţii pe bază de trestie de zahăr, aloe vera, caramel şi alcool. Înainte însă de a fi pulverizată soluţia, pielea trebuie să fie curăţată pentru ca bronzul să se prindă uniform.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, nu trebuie să folosiţi deodorante, parfum, fond de ten sau fard ori să vă epilaţi înainte de tratament, dar şi timp de şase ore după aplicarea tratamentului.

"Înainte de aplicarea tratamentului pielea trebuie să fie curată pentru o aplicare uniformă a stratului de soluţie, iar timp de şase ore după această procedură nu se spală pielea şi nici nu se folosesc produse cosmetice pentru că soluţia se ia, iar pielea se înverzeşte", explică Mădălina Olar, asistent la salonul Chocolate The Tanning Bar, din Bucureşti.

Procedeul de aplicare a soluţiei durează în jur de 30 de minute, iar accentuarea culorii pielii se va vedea în următoare patru- opt ore. Este nevoie de o singură şedinţă, însă efectul nu durează decât câteva zile, maximum o săptămână, în funcţie de cum vă îngrijiţi pielea.

Procedură contraindicată bolnavilor de diabet şi vitiligo

"Pentru a dura cât mai mult este nevoie de o îngrijire delicată a pielii. Evitaţi pe cât posibil folosirea unui burete abraziv pentru a prelungi aspectul bronzului, dar şi pentru o ştergere uniformă a lui", recomandă Mădălina Olar.

Procedura nu are multe contraindicaţii, ci doar cu referire la persoanele care suferă de diabet şi de vitiligo (boală de piele caracterizată prin apariţia unor zone albe, lipsite de pigmenţi).

Preţul unei şedinţe este de 80 de lei, iar dacă doriţi să vă bronzaţi de mai multe ori puteţi beneficia de oferte speciale. Astfel, un pachet de trei şedinţe costă 200 de lei.

Machiaj bronzant vs solar creme autobronzante

Printre avantajele metodei organice de bronzat se numără culoarea naturală, aspectul uniform şi cât mai aproape de natural, dar şi faptul că nu lasă pete, se usucă imediat şi nu miroase urât, explică specialiştii în domeniu. Această soluţie are şi efect hidratant asupra pielii deoarece conţine aloe vera.

Pe de altă parte, principalul dezavantaj pe care îl prezintă această metodă organică, în comparaţie cu bronzul obţinut la solar sau cu ajutorul cremelor autobronzante, este că are o durată mult mai scurtă.

Nu în ultimul rând, medicii atrag atenţia că bronzarea la solar e o metodă artificială, iar acţiunea radiaţiilor duce la îmbătrânirea pielii şi creşterea riscului de apariţie a unor boli de piele, chiar şi cancer, deşi efectul e mai îndelungat decât la bronzarea organică. "Pentru a obţine un bronz uniform şi de durată, pielea trebuie să fie proaspăt spălată, fără urme de cremă sau produse de machiaj." ROXANA FEDER, tehnician tratamente corporale