Adrian Mutu va reveni pe gazon, însă de această dată în prima ligă din India. FC Pune City îl va putea utiliza, în cele din urmă, pe atacantul în vârstă de 36 ani. Românul a ratat primul sezon la noua sa echipă deoarece actele de transfer redactate de către cei de la FC Pune City au fost trimise la Federație, după termenul limită. În acest caz, Mutu a fost nevoit să stea pe bară în ultimul an.

Prezentarea oficială a „Briliantului” a avut loc prin intermediul unei conferințe video, desfășurată pe Skype, iar apariția lui Mutu pe ecran i-a înnebunit pe fanii trupei indiene, care au luat parte la „întâlnirea” cu atacantul român. „E o nouă experiență pentru mine să mă alături echipei FC Pune City și un privilegiu să fiu în țara voastră. Cred că ce se întâmplă cu Superliga Indiană este cel mai bun lucru pentru a dezvolta fotbalul de aici. Obiectivul meu și al echipei este de juca mai bine decât în sezonul trecut și să cucerim un trofeu”, a declarat fostul jucător al Petrolului. La noua sa echipă, românul îl va avea ca antrenor pe David Platt, celebrul fost internaţional englez din anii ’80-’90, iar în vestiar se va întâlni cu alți jucători străini: englezii Steve Simonesen și Nicky Shorey, respectiv costaricanul Yendrick Ruiz.

Primul joc oficial, în toamnă

Mutu va încasa de la trupa indiană un salariu de 500.000 de euro pe sezon, contractul său fiind parafat pe doi ani. FC Pune este, de fapt, o franciză, care este deținută de actorul de Bollywood, Salman Khan, de Wadhawan Group și de clubul italian Fiorentina, la care românul a evoluat cu succes. Prima partidă oficială a lui Adi Mutu va fi pe 5 octombrie, în deplasare, cu Mumbay City.

Mai mult, odată cu isteria pe care a provocat-o printre fanii noii sale echipe, atacantul român a fost luat în colimator de presa din India, și l-a precizat pe jucător ca fiind: „atacant talentat care a jucat pentru cluburi italiene de prim rang. Totuși, jucătorul este cunoscut pentru lipsa de disciplină din cauza căreia a fost dat afară de la Chelsea în 2004, când a fost testat pozitiv pentru cocaină”.