Breșă de securitate la Google. Utilizatorii au fost spionați și le-au fost furate datele

Breșă de securitate la Google. Utilizatorii au fost spionați și le-au fost furate dateleGoogle. Sursa foto: Arhiva EVZ

Potrivit unui raport prezentat miercuri, Google a concediat zeci de angajați pentru abuzul de instrumente interne folosite pentru a accesa datele utilizatorilor. Astfel, unii angajați Google au spionat chiar și alți angajați, fapt ce încalcă politicile companiei.

Google a concediat zeci de angajați din 2018 până în 2020 pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor.

80 de angajați Google au fost concediați

Acum, Google a concediat 80 de angajați pentru abuzarea datelor utilizatorilor și spionarea oamenilor, unii chiar împărtășind informații personale în afara companiei, se subliniază în ultimul raport dat miercuri publicității.

Compania a concediat 36 de angajați anul trecut, dintre care majoritatea au fost pentru tratarea necorespunzătoare a informațiilor confidențiale, cum ar fi partajarea acestora cu persoane din afara companiei, conform documentului vizualizat de Motherboard. Compania a concediat 18 persoane în 2018 și 26 în 2019 din motive legate de securitate, se mai arată în raport, scrie businessinsider.com.

Un purtător de cuvânt Google a declarat: „Restricționăm strict accesul angajaților printr-o serie de garanții de vârf din industrie, inclusiv - limitarea accesului la datele utilizatorilor către persoanele necesare, necesitatea unei justificări pentru accesarea acestor date, revizuirea în mai multe etape înainte ca accesul să fie acordat datelor sensibile și monitorizarea anomaliilor de acces și a încălcărilor. "

Purtătorul de cuvânt a mai spus că cazurile raportate se referă la „accesul necorespunzător sau utilizarea abuzivă a informațiilor corporative sau IP de proprietate și sensibile Google”.

Și angajații Facebook au abuzat în mod similar de accesul lor la datele utilizatorilor

Vestea vine după ce s-a constatat că și angajații Facebook au abuzat în mod similar de accesul lor la datele utilizatorilor.

Și Facebook a concediat 52 de persoane între 2014 și august 2015 pentru accesarea datelor utilizatorilor din motive personale. Un inginer și-a folosit accesul la datele utilizatorilor Facebook pentru a urmări o femeie cu care călătorea din camera lor de hotel după ce s-au certat.

De altfel, și alte companii IT au experimentat cazuri similare în care angajații lor exploatează datele utilizatorilor. Angajații Snapchat au abuzat de accesul lor la date în urmă cu câțiva ani pentru a spiona persoane care utilizează instrumente interne.

Ne puteți urmări și pe Google News