Cel mai așteptat meci de români a fost un duel de senzație, astăzi, la Shenzhen. Simona Halep și Bianca Andreescu au oferit un „thriller” adevărat, în primul lor meci din Grupa Violet, de la Turneul Campioanelor. A fost, totodată, și prima confruntare directă între cele două jucătoare.

Halep a început duelul cu Andreescu puțin cam „ruginită”, așa cum i-a spus că este antrenorul ei, Darren Cahill, la o intervenție din timpul partidei, dar campioana noastră și-a revenit incredibil. Halep nu mai jucase într-un meci oficial de pe 25 septembrie, când a abandonat, din cauza problemelor la spate, în optimile turneului WTA de la Wuhan (China).

În primul set, candianca în vârstă de doar 19 ani, campioana de la US Open 2019, a demonstrat un tenis aproape perfect, care i-a dat mari bătăi de cap româncei. A repetat evoluția și în setul secund, iar totul părea că se întreadptă în favoarea jucătoarei din Canada. Însă, Halep a avut puterea și a reușit să ducă setul în tie-break, după care situația la seturi a devenit din nou egală. Cu nervii întinși la maximum, de ambele părți, jucătoarea care a rămas focusată până la final a fost Simona Halep, care și-a trecut în cont victoria după un meci nebun ce s-a întins pe durata a două ore și 34 de minute.

Acum, constănțeanca ocupă locul al doilea în Grupa Violet, în urma ucrainencei Elina Svitolina, triumfătoare, astăzi, în fața cehoaicei Karolina Pliskova, scor 7-6 (12), 6-4. Miercuri, Halep o va înfrunta pe Svitolina.

Amintim că fiecare victorie din grupe este recompensată cu un cec în valoare de 305.000 de dolari.