BREAKING NEWS. Putin cutremură întreaga lume. A votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste

BREAKING NEWS. Putin cutremură întreaga lume. A votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatisteSursa: Igor Dolgov | Dreamstime.com

Luni seară, după ce a convocat o ședință extraordinară, în formulă extinsă, a Consiliului de Securitate a Rusiei, Vladimir Putin a făcut declarații cu privire la criza din Ucraina.

UPDATE: Potrivit informațiilor transimse de mass media internaționale, Vladmir Putin a anunțat că semnează decretul de recunoaștere a independenței  regiunilor separatiste din Donbas.

Oamenii din aceste teritorii sunt ruși și ortodocși încă din secolul 17. Sunt lucruri știtute, este important să înțelegem ce se întâmplă astăzi și să explicăm scopurile pe care le avem. Avem o problemă foarte importantă: de ce aveam drepturi asupra teritoriilor de la marginea imperiului rus? De ce au primit statut de teritorii naționale după Revoluția din 1917? Vă întreb pe voi, de ce a trebuit să fim atât de generoși? Și apoi să dăm acestor republici dreptul de a deveni independente? A fost o nebunie. În contextul destinului rusesc, principiile lui Lenin au fost eronate. După divizarea URSS în 1991, a devenit clar. E important să vobrbim despre ele cu sinceritate.

Când vorbim de războiul civil, situația din Rusia era foarte dificilă Ucraina sovietică a fost creată ca rezultat al Revoluției bolșevice. Lenin a fost creatorul Ucrainei Sovietice. Vom fi pregătiți să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea adevărată pentru Ucraina.

Lenin, apoi Stalin, cu dictaturile lor nu au ajutat URSS. Acele republici nu aveau nici un drept suveran, era un stat centralizat. Stalin nu a modificat Constituția lui Lenin, principiile lui Lenin nu au fost revizuite. E o rușine că din această bază legală pe care a fost construit statul nostru nu au fost scoase aceste utopii.

Virusul naționalist părea atunci doar o bombă pe termen lung. Bomba a fost încercarea de a pleca din carul URSS. Chestiunile naționaliste au devenit foarte urgente în anii 80 din cauza problemelor economice și sociale.

Până la finalul 1991, datoria URSS trebuia împărțită între toate fostele republici sovietice, dar Rusia a preluat toată datoria lor. Ucraina a acționat astfel încât să nu aibă obligații în relația cu Rusia, ci doar drepturi. Acesta nu e un parteneriat. Ucraina ne-a șantajat cu tranzitul gazelor spre Vest, ba chiar au furat gaze. Societatea ucraineană a experimentat naționalismul anti-rusesc, neo-nazist.

Toată ideea pro-occidentalismului în Ucraina a fost să ajute clientela occidentală care a furat zeci de miliarde de dolari din băncile ucrainene. Radicalii anti-ruși din Ucraina au început să influențeze puterea slabă și coruptă din Ucraina. Corupția în Ucraina a devenit atotprezentă.

Maidanul din 2014 a fost o lovitură de stat sprijinită de-afară. În paralel, zeci de miliarde de dolari au fost scoși din Ucraina de regimul corupt al oligarhilor, Maidanul nu a adus Ucraina mai aproape de democrație, ci a împins Ucraina în război civil și a dus la ruinarea țării. Prețurile la energie au crescut, oamenii nu mai au bani. De ce?

Răspunsul e evident: tot ce au moștenit de la USRR a fost furat.Colapsul economiei ucrainene e cauzat de faptul că e controlată din afară de occident. Ucraina nu mai are nici justiție suverană, a dat Ambasadei SUA dreptul de numi judecătorii la Curtea Supremă. Știu ucrainenii că țara lor a devenit o colonie? În Ucraina au impus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni, a bisericii, a media, a Bisericii Ortodoxe.

Auzim oameni de stat din Ucraina care spun că țara lor trebuie să aibă bombe nucleare. Dacă Ucraina va avea bomba atomică va fi o amenințare nu doar pentru Rusia, ci pentru toată Europa. Nu putem să permitem așa ceva. SUA, din 2014, au transferat miliarde de dolari și arme către Ucraina. Armata ucraineană funcționează cu consultanți străini, din NATO. Spațiul aerian al Ucrainei e deschis pentru NATO.

Dacă Ucraina ar adera la NATO, ar fi o amenințare directă pentru Rusia

Vladimir Putin a convocat luni o ședință extraordinară, în formulă extinsă, a Consiliului de Securitate a Rusiei, în condițiile în care Kremlinul consideră situația din Ucraina ”extrem de tensionată”, iar FSB susține că un bombardament ucrainean a distrus un punct de graniță rusesc.

Putin a declarat că Rusia va analiza chiar astăzi cererea liderilor separatiști din Donbas de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Agențiile din Rusia l-au citat atât pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cât și pe un banner la televiziunea de stat.

Vestea vine în timp ce Statele Unite spun că văd Rusia continuă să se pregătească pentru o invazie în Ucraina, un oficial american familiarizat cu ultimele informații spunând că „nu a existat nicio încetinire”.

Ne puteți urmări și pe Google News