Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Nelu Tătaru va fi noul ministru
BREAKING NEWS. Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Nelu Tătaru va fi noul ministru

BREAKING NEWS. Ministrul Sănătății și-a dat demisia. Nelu Tătaru va fi noul ministru

Joi dimineață, Victor Costache, ministrul Sănătății și-a dat demisia. Secretarul de stat Nelu Tătaru îi va prelua funcția.

UPDATE 2: Ludovic Orban a declarat că a luat act de demisia lui Victor Costache. El a precizat că a făcut echipă cu Victor Costache și a luat decizii importante dar că secretarul de stat Nelu Tătaru îi va prelua funcția.

„Regret demisia, dar o înțeleg și îi mulțiumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune președintelui, pentru funcția de ministru al Sănătății pe secretarul de stat Nelu Tătaru Face parte din echipa de la ministerul Sănătății, este în prima linie a bătăliei contra coronavirusului, stăpânește tot planul de măsuri”, a declarat premierul.


UPDATE: Demisia lui Victor Costache a fost solicitată de premierul Ludovic Orban care i-ar fi reproșat că nu a gestionat eficient criza coronavirusului


Demisia lui Victor Costache vine în contextul în care România se luptă cu pandemia provocată de coronavirus. Antena 3 anunță că Nelu Tătaru, secretat de stat la Ministerul Sănătății ar putea ocupa locul pe care Costache l-a eliberat.

Miercuri seară, Costache anunța că doreşte implementarea unui program în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti.

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

„Sunt diferite faze de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări”, a arătat ministrul.

Reprezentantul MS şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

„Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai susţinut Costache.