Evenimentul Zilei > EVZ Special > BREAKING NEWS! Klaus Iohannis, proiectul Ţinutului Secuiesc şi SRI. Demers oficial
BREAKING NEWS! Klaus Iohannis, proiectul Ţinutului Secuiesc şi SRI. Demers oficial

BREAKING NEWS! Klaus Iohannis, proiectul Ţinutului Secuiesc şi SRI. Demers oficial

Comisia parlamentară de control a SRI urmează să solicite marţi un punct de vedere despre afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, referitoare la proiectul adoptat tacit şi apoi respins în Senat, cu privire la Ţinutul Secuiesc.

Conform Radio România Actualităţi, „la Parlament se așteaptă de la ora 14:00 și sedința Comisiei SRI, unde se va decide o posibilă audiere a conducerii Serviciului de Informații cu privire la declarația președintelui Klaus Iohannis referitoare la proiectul UDMR care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc”.

Amintim că şeful statului a acuzat ar fi existat o înțelegere PSD și UDMR asupra proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Social-democrații au negat acuzațiile și au solicitat SRI să precizeze dacă într-adevăr există informații care să susțină afirmațiile liderului de la Cotroceni.

De asemenea, conform sursei citate, la Senat este programată după-amiază şi o ședință în plen cu propuneri de modificare a legii pensiilor și a celei privind venitul minim garantat

„Pe ordinea de zi a Senatului figurează, între altele, proiectul UDMR, care prevede că atât guvernul, cât și primarii pot să acorde la propunerea ministerului muncii ajutoare de urgență în bani sau în natură familiilor care se află în situații de necesitate.

Potrivit documentului legislativ, aceste ajutoare nu sunt impozitate și nici luate în calcul la stabilirea altor drepturi de asistență socială date de la bugetul de stat.

Senatorii vor dezbate și o inițiativă legislativă a PSD privind modificarea legii pensiilor, astfel încât să fie incluse în categoria celor care muncesc în condiții speciale și persoanele din sectorul de construcții de nave”, mai arată RRA.

Transcript realizat de Rador