Evenimentul Zilei > Justitie > Breaking News. Interlopul Bercea Mondial a fost arestat. Cât va sta în închisoare
Breaking News. Interlopul Bercea Mondial a fost arestat. Cât va sta în închisoare

Breaking News. Interlopul Bercea Mondial a fost arestat. Cât va sta în închisoare

Surse din poliție au anunțat că Sandu Anghel zis și Bercea Mondial, alături de o altă persoană din familia sa au fost capturați de forțele de ordine din Mehedinți. Pe numele celor doi erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

 

Polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat doi bărbați, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgănești, judetul Olt și din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani. Cei doi au fost condamnati de Tribunalul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor”, a anunțat Andreea Rădoi purtător de cuvânt la IPJ Mehedinți.

Tribunalul Olt a pronunțat luni, 21 octombrie 2019, sentința în dosarul în care Bercea Mondial era acuzat pentru că în urmă cu 10 ani au rănit și au încercat să treacă cu mașina peste doi bărbați, în urma unui conflict iscat din cauza unui teren.

Judecătorul Tribunalului Olt a stabilit ca Bercea Mondial, care fusese eliberat, cu recursul compensatoriu, la începutul lui 2019 dintr-un penitenciar din Mehedinți, să se întoarcă în închisoare pentru a ispăși în final o pedeapsă totală de peste 13 ani și jumătate de închisoare, după ce pedeapsa pronunțată în acest dosar, de 6 ani de închisoare, a fost contopită cu pedepsele primite în alte două dosare penale, pentru fapte similare.

În dosar, alături de Sandu Anghel, care are de executat 13 ani și șase luni se află și fiul său Laurențiu Anghel condamnat și el la 9 ani de închisoare.

Bercea Mondialul a devenit celebru în toată ţara prin prisma relaţiilor de rudenie cu judecători şi oameni de afaceri, dar mai ales după ce fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, i-a botezat un nepot, ulterior cei doi fiind judecaţi în două dosare penale.

În luna mai 2014, Bercea Mondial a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni de închisoare pentru omor calificat. În acelaşi dosar, fiul său, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, iar soţia lui Bercea, Fănica Anghel, a primit un an de închisoare cu executare.

Bercea Mondial este acuzat că pe 17 februarie 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti Olt.