Evenimentul Zilei > Social > BREAKING NEWS. Angajat Pro TV are Covid-19!
BREAKING NEWS. Angajat Pro TV are Covid-19!

BREAKING NEWS. Angajat Pro TV are Covid-19!

Sursele revistei Capital anunţă: un angajat al Pro Tv a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Sursa citată subliniază că nu poate divulga despre cine este vorba, întrucât mai-marii PRO TV au trimis recent o notificare în care au transmis că publicarea unor informații care folosesc date cu caracter personal încalcă legislația GDPR.

ProTV a confirmat ulterior această știre.

UPDATE: PRO TV a confirmat, printr-un comunicat oficial, știrea publicată în exclusivitate de Capital. 

Redăm comunicatul integral:

PRO TV intensifică măsurile împotriva transmiterii COVID-19!

În cursul acestei săptămâni, câțiva angajați au fost confirmați, din păcate, ca fiind infectați cu COVID-19. Colegii noștri urmează cu strictețe recomandările autorităților și ale specialiștilor.

Întreaga echipă care a intrat în contact direct sau indirect a fost și este în continuare testată. De asemenea, au fost luate măsuri suplimentare celor deja existente în PRO TV. Întregul sediu, studiourile și mașinile companiei au fost dezinfectate imediat după aceste confirmări, adițional față de dezinfecțiile profesionale care aveau deja loc zilnic în incinta companiei din luna martie.

Încă dinaintea declarării stării de urgență, în sediul și platourile PRO TV au fost impuse măsuri stricte de siguranță, suplimentare celor prevăzute de autoritățile statului. Astfel, peste 50% dintre angajați lucrează de acasă, iar echipele care continuă să vină la sediu sau platouri lucrează în schimburi. Fiecare departament este dotat cu soluții de dezinfectare, echipament de protecție, lămpi UV, precum și folii nanoseptice pe mânerele ușilor.

Inițial, notificarea suna așa: „Sa va abtineti de la divulgarea, comunicarea publica si/sau reproducerea, indiferent de forma, format si/sau mediu (in materiale difuzate/postate/publicate pe internet, pe retelele de socializare, in programele serviciilor media audiovizuale, in publicatiile scrise sau online sau in oricare alte mijloace de comunicare detinute, administrate sau controlate cu orice titlu si in orice mod de dumneavoastra) a marcii, insemnelor si/sau denumirii subscrisei si/sau a imaginii, numelui si/sau starii de sanatate a salariatilor si/sau colaboratorilor subscrisei PRO TV, in legatura cu presupusa existenta a unor cazuri pozitive de COVID-19 in randul salariatilor si/sau colaboratorilor subscrisei ori membrilor familiilor acestora”, se arată în notificarea adresată Editurii Evenimentul și Capital.

În aceeaşi notificare, cei care se ocupă de comunicare în PRO TV au mai subliniat: „Se interzice prelucrarea de date cu caracter personal care dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate si prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, de date privind sanatatea sau de date privind viata sexuala sau orientarea sexuala ale unei persoane fizice.

Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, viata privata, onoarea si reputatia, precum si dreptul la propria imagine.”

România s-a confruntat joi cu un număr record de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Referitor la numărul-record de cazuri noi de infectare cu coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi, de la ora 13:00, o declaraţie de presă.

Liderul de la Cotroceni a făcut o radiografie a măsurilor luate în România de la primele cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19.

Concluzia lui de final a fost că partidele politice trebuie să lase orgoliile şi că colaboreze pentru a găsi şi lua cele mai bune măsuri în actualul context pandemic

sursa: capital.ro

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: