Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News! I s-a retras cetățenia lui Cristian Rizea
Breaking News! I s-a retras cetățenia lui Cristian Rizea

Breaking News! I s-a retras cetățenia lui Cristian Rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România pentru corupție, ar fi obținut ilegal cetățenia Republicii Moldova.

Igor Dodon a semnat decretul prin care i se retrage cetățenia lui Cristian Rizea.

„În temeiul art. 88 lit. c) din Constituția Republicii Moldova și în temeiul art.23 alin (1) lit. a din Legea cetățeniei Republicii Moldova, Președintele Republicii Moldova decretează:

Art. 1. Se retrage cetățenia Republicii Moldova domnului Cristian MIHAI.
Art. 2. Prezentul decret intră în vigoare la data publicării.

Președintele Republicii Moldova,
Igor Dodon”, a fost mesajul transmis de președintele Igor Dodon în cursul zilei de marți.

Care sunt detaliile din scandalul Cristian Rizea

Cristian Rizea, dat în urmărire internațională după ce a fugit din România pentru a scăpa de o condamnare definitivă pentru corupție, a primit cetățenia Republicii Moldova în doar o lună și jumătate. Conform informațiilor apărute, Rizea a invocat că este urmașul unei persoane născute în această țară.

Fostul deputat PSD a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Ulterior, social-democratul a fost dat în urmărire internațională, dar între timp se refugiase în Republica Moldova, unde a dobândit cetățenia acestei țări, care nu are acord de extrădare cu România, după cum a declarat chiar el.

Care este legătura lui Cristian Rizea cu serviciile secrete rusești

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit din România, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În Republica Moldova și-a schimbat numele în „Mihai Cristian” și nu a fost deranjat de autorităţi.

Cristian Rizea și membrii familiei au primit alte seturi de documente, sub alte nume, respectiv Mihai Cristian Luigi, Mihai Josett-Anne-Marie și Mihai Albert Cristian, aspect care nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Artur Gumeniuc care, la rândul lui, are o colaborare strânsă cu Serviciile de Informații ale Federaţiei Ruse;

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: