Breaking news! George Simion a fost ales președintele AUR. Şi-a spulberat contracandidatul
- Antonia Hendrik
- 27 martie 2022, 15:37
Delegaţii la Congresul extraordinar al AUR l-au ales, astăzi, 27 martie, pe George Simion ca preşedinte al partidului. Au fost înregistrate 784 de voturi în favoarea moțiunii lui George Simion.
Pentru funcţia de preşedinte al AUR au candidat George Simion, cu moţiunea România bogată: Creştină şi democrată şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea: Mai multă democraţie.
George Simion a fost ales, duminică, în cadrul Congresului extraordinar, președinte AUR cu 784 de voturi. Contracandidatul său Dănuț Aelenei a strâns doar 38 de voturi. Au fost 832 buletine, iar 10 au fost anulate.
Congresul extraordinar al AUR a adoptat duminică două rezoluţii, intitulate Reîntregirea naţională a României şi Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei.
Pentru moţiunea propusă de Dănuţ Aelenei au votat 38 de persoane
George Simion a declarat că partidul său va avea rezultate mult mai bune după congresul de duminică pentru că vor fi un singur preşedinte şi o conducere „care a fost validată pe parcursul acestor doi ani”.
O să avem un singur preşedinte, o să avem o conducere care a fost validată pe parcursul acestor doi ani şi sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune”, a declarat George Simion
Proaspătul președinte a fost întrebat de jurnaliști înainte de începerea congresului AUR ce va schimba la conducerea partidului. Până în prezent, partidul a fost condus de George Simion și Claudiu Târziu (conducere bicefală). George Simion a avut un contracandidat un deputat semi-anonim din Constanța, Dănuț Aelenei.
Echipa lui George Simion
Din echipa cu care a candidat George Simion fac parte, printre alţii, Claudiu-Richard Târziu - preşedinte CNC, Sorin Lavric - preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea - prim-vicepreşedinte, Cristian David - secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu - vicepreşedinţi.
Pericolul invaziei, al ocupaţiei militare ruse şi impunerea federalizării, adică a transnistrizării, este unul real. Singura soluţie de securitate pe care o are spaţiul Republicii Moldova este integrarea în NATO, iar aceasta se poate face doar prin Unirea cu România, unica garanţie sigură şi umbrelă de securitate pentru oamenii din Republica Moldova. Alianţa pentru Unirea Românilor va întreprinde toate demersurile politice necesare pentru dispariţia graniţei de pe Prut şi pentru înfăptuirea unităţii naţionale depline în cadrul Europei Unite şi al NATO, se arată în comunicatul AUR.
AUR solicită de urgenţă
Prin Rezoluţia Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei, Alianţa pentru Unirea Românilor solicită imperativ:
1. Tragerea la răspundere a celor care au provocat majorarea artificială a preţurilor la energie şi gaze naturale.
2. Revenirea imediată, pe o perioadă determinată - până vor apărea condiţii de concurenţă reală - la piaţa reglementată, atât în sectorul energiei electrice, cât şi în cel al gazelor naturale, prin limitarea profitului într-o marjă definită prin lege şi taxarea suplimentară substanţială a acestuia peste respectiva marjă (sumele provenite din taxarea suplimentară a profitului pot reprezenta o sursă importantă atât pentru finanţarea investiţiilor destinate creşterii capacităţilor de producţie a energiei electrice regenerabile, dar şi în sprijinul consumatorilor vulnerabili).
3. Înfiinţarea ,,coşului naţional de energie" din energia produsă de companiile la care statul român este acţionar (indiferent de procentul părţilor sociale deţinute de acesta). Stabilirea „preţului de referinţă" al energiei pe baza „coşului naţional de energie", nivel de la care se stabileşte prin lege marja de profit pe care companiile private o pot adăuga şi, implicit, nivelul de taxare suplimentară pe care statul o aplică peste marja de profit stabilită de lege.
4. Repunerea în funcţiune, fără întârziere, a tuturor capacităţilor de producţie a energiei electrice, inclusiv a celor pe cărbune, şi demararea de urgenţă a unor investiţii în tehnologii moderne care reduc semnificativ gradul de poluare.
5. Finalizarea în regim de urgenţă a tuturor investiţiilor începute în capacităţi de producere a energiei electrice.
6. Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi de noi centrale nucleare pe râurile Siret, Mureş (în zona Lipova) şi Someş (în zona Dej).
7. Deschiderea, în cel mai scurt timp, a exploatărilor de gaze naturale în perimetre noi pentru a putea compensa imediat volumele importate din Federaţia Rusă.
8. Crearea, în regim prioritar, a cadrului necesar pentru exploatarea eficientă a gazelor naturale din Marea Neagră, în interesul poporului român.
9. Utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră ca sursă alternativă de energie la gazele ruseşti şi susţinerea prioritară a unor programe de sprijin pentru crearea condiţiilor ca aceste resurse să fie absorbite de piaţa internă, cum ar fi extinderea reţelelor de distribuţie sau industria chimică.
10. Demararea imediată a unor proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere a energiei electrice şi sprijinirea activă a unor astfel de proiecte. Alocarea şi asigurarea, la prima rectificare bugetară, a bugetelor necesare începerii în acest an a construcţiei tuturor acestor obiective strategice.
11. Modificări în legislaţia de protecţie a mediului pentru a nu mai permite unor organizaţii şi persoane aflate în slujba unor interese străine să blocheze în instante construcţia unor hidrocentrale finalizate în proporţie de peste 90% sau a unor segmente de autostrăzi.
Totodată, AUR consideră că România trebuie să renegocieze de urgenţă Planul de rezilienţă şi redresare, iar instituţiile europene trebuie să regândească piaţa de energie pentru ca statele membre ale UE să nu mai poată fi şantajate de grupuri de interese externe, dar şi interne, iar Planurile Green Deal sau Fit for 55 trebuie oprite de urgenţă şi înlocuite cu programe serioase de protejare a mediului, care includ activitatea umană ca o normalitate, informează Agerpres.