Arșinel: „Stela ne așteaptă. Tristețea pe care o adunăm noi zi de zi a ieșit la suprafață. Plângea și cerul, plângeam și noi. E foarte greu fără Stela. 40 de ani am fost împreună, am interpretat împreună… ”, a spus actorul cu glas tremurat și cu ochii înlăcrimați.

Dan Puican, fostul soț al Stelei Popescu, a vorbit despre artistă plângând: „Stela a fost iubirea mea. Ieri a fost o zi foarte tristă pentru mine. În noiembrie 1960 ne-am căsătorit. În noiembrie 2018 a trebuit să ma duc la mormântul ei să-i aprind o lumânare. Am făcut o pomană la un cămin de nevoiași, erau vreo 40 de oameni care nu aveau ce mânca… Și am împărțit pentru sufletul lui Stela. L-am pomenit și pe tatl ei, Vasile, și pe mama ei Valentina. Și pe soțul ei, Puiu Maximilian, l-am trecut pe pomelnic. Noiembrie a fost un blestem pentru mine. Și azi cred ca daca la evenimentul din noiembrie 2017, unde i s -a decernat un premiu, daca ar fi fost un medic in sala, Stela ar fi fost si acum in viata si n-am fi venit aici sa vorbim despre ea la trecut.  Am visat-o acum 2 saptamani. Mi-a zis „Dar tu crezi ca am murit?” Avea părul ei roscat, multe fire erau albe. I-am zis, „de ce nu te duci la coafor?” Ea avea o coafeza, doamna Cati, si a ramas surprinsa. Si am facut o pomana a doua zi. Am fost foarte bulversat. Spiritul ei mai circula între noi”, a povestit Dan Puican

Cum a murit Stela, declarații în premieră!

Arșinel: „În ziua în care a murit o sunasem de dimineață ca să ne întâlnim să discutăm desre un spectacol la Chișinău. N-am mai apucat… N-am crezut că a murit”

Dan Puican: „Dmnul Duru… Datorită lui a fost găsită de fiica ei adoptivă, pentru că el a sunat-o toată ziua. Eu cred că a murit cel puțin cu o zi înainte. El a sunat-o toată ziua de miercuri și nu a răspuns. Atunci a sunat-o pe Doina. În seara evenimentului a murit. Nu se schimbase. Au găsit-o în ușă. Vecina ei a spus că toată ziua de miercuri lumina a fost aprinsă”.