Brâul Maicii Domnului, adus la Biserica Sfântul Ilie - Ghencea. Eveniment important ortodox

Brâul Maicii Domnului, adus la Biserica Sfântul Ilie - Ghencea. Eveniment important ortodox Brâul Maicii Domnului sursa: EVZ

Biserica Sfântul Ilie - Ghencea va găzdui, în perioada 30 mai - 4 iunie 2024, racla ce adăpostește Sfântul Brâu al Maicii Domnului. Evenimentul va avea loc la adresa Strada Floare de Gheață, nr. 1. Acesta se anunță a fi unul de mare importanță pentru credincioșii din București și împrejurimi.

Brâul Maicii Domnului la București. O delegație de la mănăstirea Panagia Kato Xenia din provincia Almyros, Grecia, va aduce racla la București. Oferindu-le astfel credincioșilor prilejul de a se închina la unul dintre cele mai prețioase relicve creștine. Evenimentul are binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Brâul Maicii Domnului este cunoscut pentru numeroasele minuni și vindecări pe care le-a adus de-a lungul timpului.

Închinarea la raclă va fi posibilă începând de joi, 30 mai, și se va încheia marți, 4 iunie 2024. Biserica Sfântul Ilie - Ghencea își așteaptă enoriașii și pe toți cei dornici să participe la acest eveniment spiritual deosebit. Pentru mai multe informații, credincioșii sunt invitați să contacteze parohia (email: parohiasfantulilieghencea@gmail.com) sau să consulte pagina de facebook a Bisericii Sfântul Ilie - Ghencea.

Preoții de la Biserica Sf. Ilie din Ghencea

Preoții de la Biserica Sf. Ilie din Ghencea sursa: Facebook

Istoria Brâului Maicii Domnului

Brâul Maicii Domnului, cunoscut și sub denumirea de Cingătoarea Maicii Domnului, este considerat una dintre cele mai prețioase relicve ale creștinismului ortodox. Conform tradiției, brâul a fost purtat de Maica Domnului și are o semnificație spirituală profundă pentru credincioși. Relicva este asociată cu numeroase minuni și vindecări miraculoase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit tradiției ortodoxe, Maica Domnului și-a confecționat acest brâu din păr de cămilă. După Adormirea Maicii Domnului, brâul a fost păstrat cu mare evlavie de către apostoli și ulterior a ajuns în posesia unor credincioși devotați. În secolul al IV-lea, împărăteasa bizantină Elena, mama împăratului Constantin cel Mare, a adus brâul la Constantinopol. Aici, relicva a fost păstrată într-o raclă specială și venerată de credincioși.

Semnificația și venerarea Brâului Maicii Domnului

Brâul Maicii Domnului este considerat un simbol al purității și al protecției divine. Credincioșii vin să se închine la această relicvă pentru a cere ajutor și binecuvântare, fiind cunoscută pentru puterea sa de a vindeca boli, de a aduce pace și de a proteja de rău.

În prezent, fragmente ale Brâului Maicii Domnului sunt păstrate în mai multe locații sfinte, inclusiv în Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos, Grecia. În momente speciale, aceste fragmente sunt aduse în pelerinaj în diverse biserici și mănăstiri din întreaga lume, oferindu-le credincioșilor oportunitatea de a se ruga și de a se închina la această relicvă sfântă.

Unul din preoții de acolo, Sebastian Gabor a fost invitatul lui Alecu Racoviceanu într-unul din podcasturile noastre.