Brandul „Becali” nu-i aparține lui Gigi. Patronul FCSB și-ar fi pus ilegal numele hotelului. „Dețin marca din 2006”

Brandul „Becali” nu-i aparține lui Gigi. Patronul FCSB și-ar fi pus ilegal numele hotelului. „Dețin marca din 2006” sursa: arhivă EVZ

Ovidiu Christian Altmann, un român stabilit în Germania, a declarat că deține brandul „Becali” și că patronul FCSB nu are dreptul să folosească acest nume pentru hotelul din stațiunea Venus sau pentru altceva.

Ovidiu Christian Altmann, un român stabilit în Germania, îl acuză pe Gigi Becali că i-a furat brandul „Becali” . El a fost deranjat că patronul FCSB și-a inaugurat un hotel care poartă numele familiei, în stațiunea Venus.

Becali Hotel s-a deschis în iunie. Construcția este situată pe una dintre cele mai spectaculoase plaje de la malul Mării Negre, frecventată, de regulă, doar de oamenii cu posibilități financiare. Fiica lui, Theodora, se ocupă de afacere, dar patronul FCSB este acuzat că a folosit ilegal brandul „Becali”.

Ovidiu Christian Altmann a declarat că a înregistrat marca „Becali” în 2006, în Germania, și că Gigi nu poate să își deșchidă o afacere cu acest nume fără să-i ceară voie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am văzut că dânsul și-a inaugurat un hotel în Venus, care poartă numele Becali Hotel. Ceva s-a întâmplat, pentru că nu are acest drept. Nu știu cum a reușit, deoarece eu dețin această marcă din 2006, este înregistrată în Germania, pe când România nu era în UE. De la aderarea României la UE, în anul 2007, eu am dreptul și peste România cu acest brand”, a declarat Ovidiu Christian Altmann.

Probleme pentru Gigi Becali

Bărbatul nu înțelege cum OSIM a acceptat ca Gigi Becali să folosească numele brandului și a precizat că va lua atitudine în cel mai scurt timp.

„În România, în Germania și cred că și în alte țări din UE, nu ai voie să-ți înregistrezi numele de familie ca brand. De exemplu, Boris Becker, fostul mare jucător de tenis, nici el nu poate să facă asta în Germania.

sursa: arhivă EVZ

În altă țară ar putea, da, fără probleme. Domnul Becali a încercat să-și înregistreze numele de familie, dar cererea i-a fost respinsă de OSIM România. La o întâlnire la «Ambiance», cu mai mulți oameni, printre care și Lucian Becali, am aflat de această problemă și atunci am venit eu cu propunerea. În cele din urmă, Gigi Becali a făcut, totuși, ceva și a înregistrat marca la OSIM, dar după mine. Cred că nu este OK. Am avut și un schimb de email-uri cu Cabinetul Oproiu, care l-a reprezentat în acea perioadă, și, la scurt timp, am primit o înștiințare că nu-l mai reprezintă pe domnul Becali. Mi se pare ceva în neregulă și am să încerc să contactez un Cabinet de Avocatură din România pentru a clarifica această problemă”, a dezvăluit acesta.

Mesaj dur pentru Becali

Altmann a avut și un mesaj dur pentru patronul FCSB. El i-a transmis că nu are voie să acționeze cu acest brand fără aprobarea lui. „Să accepte o întâlnire, că suntem oameni. Eu nu încerc să câștig bani care nu mi se cuvin pe nedrept.

Sunt bine din punct de vedere financiar și nu am nicio grijă. Vreau doar ca lucrurile să fie făcute corect, potrivit legii. Nu are voie să folosească numele Becali pentru hotelul din Venus, pentru nicio afacere fără acordul meu”, a încheiat românul stabilit de ani buni în Germania, potrivit Cancan.