Bradul de Crăciun: natural sau artificial. Cum să păstrezi prospețimea pomului pe întregul sezon

Bradul de Crăciun: natural sau artificial. Cum să păstrezi prospețimea pomului pe întregul sezon Obiectul pe care trebuie să-l punem lângă bradul de Crăciun. Atrage norocul și energia pozitivă. Sursa foto: 81370217 | December © Prostockstudio | Dreamstime.com

În preajma Sărbătorilor de iarnă se duce o adevărată luptă pentru găsirea acelui „brad de Crăciun”, Moșul nu pune cadourile sub orice pom. Cu toții ne punem întrebarea: Ar trebui să alegem un brad artificial sau natural, și dacă ramurile sunt reale, cum le păstrăm pe întregul sezon de sărbători?

Consumatorii conștienți pot opta pentru brad de Crăciun care este mai bun pentru mediu. Argumentul real vs. fals nu va fi probabil soluționat prea curând. Se pare că americanii preferă să fie naturali. Aceștia au cumpărat 27,4 milioane de pomi adevărați în 2016 și 18,6 milioane de pomi falși, potrivit unui sondaj de consum Nielsen comandat de National Christmas Tree Association (NCTA).

Există argumente valabile pentru ambele alegeri. Pe de o parte, activiștii de mediu susțin că un brad de Crăciun real este o "resursă regenerabilă și reciclabilă". Pe de altă parte, pomii artificiali pot fi folosiți la nesfârșit, spune un membru al Asociației Americane a Pomilor de Crăciun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Brad de Crăciun adevărat vs pom de plastic

Promotorii pomilor artificiali susțin adesea că un brad de Crăciun adevărat poate declanșa alergii, fie din cauza polenului, fie din cauza mucegaiului și a prafului. Cu toate acestea, Clint Springer, profesor asistent de biologie la Saint Joseph's University din Philadephia, a menționat într-un comunicat de presă că polenul nu reprezintă de obicei o problemă în cazul copacilor crescuți în ferme, deoarece aceștia sunt prea tineri la momentul tăierii pentru a se putea reproduce.

Springer a mai spus că sporii de mucegai care se găsesc în copacii vii nu reprezintă de obicei o problemă, deoarece rareori devin aeropurtați. Totuși, dacă o persoană este sensibilă la mirosul natural, Springer a recomandat pinii în locul bradului, deoarece pinii tind să aibă un miros mai slab.

Păstrarea prospețimii

Dacă alegeți un brad de Crăciun adevărat, păstrarea prospețimii acestuia este foarte importantă. Nu numai pentru a-i păstra frumusețea, ci și pentru a preveni ca acesta să devină un pericol de incendiu. Cu o îngrijire adecvată, un brad de Crăciun poate rămâne proaspăt timp de o lună sau chiar mai mult.

Toată lumea știe că trebuie să adăugați apă în rezervorul de la baza unui brad de Crăciun și, ca regulă generală, un brad tipic absoarbe un litru de apă pentru fiecare centimetru din diametrul său.

Există unele dezbateri cu privire la faptul că adăugarea oricărui fel de amestec în apă ajută la păstrarea unui copac mai mult timp proaspăt. Tchukki Anderson, un arborist din cadrul Tree Care Industry Association, spune că mulți oameni au avut succes amestecând o lingură de zahăr sau sirop de porumb în apă. Cu toate acestea apa este de obicei suficientă.

Un brad de Crăciun proaspăt pentru mai mult timp

Un studiu realizat la Universitatea din Wisconsin-Stevens Point a confirmat faptul că hidratarea copacilor proaspăt tăiați va reduce pierderea acelor, infirmând afirmațiile conform cărora udarea unui copac mort este inutilă.

Cu toate acestea, autorul studiului, Les Werner, cercetător în domeniul pomilor, spune că aditivii precum zahărul, aspirina sau chiar vodca nu ajută. Apa curată încă funcționează cel mai bine. Dar nu-i credeți pe cuvânt. Încercați experimentul și aflați singuri cum să aveți un brad de Crăciun proaspăt pentru mai mult timp.

Dacă familia ta folosește un brad de Crăciun adevărat, sau ramuri pentru decorare, împrumută câteva crenguțe tăiate și încearcă acest experiment. De asemenea, puteți încerca să folosiți flori, cum ar fi garoafe.

Laminor Winter Wonderland vizitat de peste 200.000 de bucureșteni

sursă foto: Arhiva EvZ

Ce vă trebuie

5 crenguțe mici de frunze sănătoase, proaspăt tăiate, fiecare cu o lungime de aproximativ 10 cm - asigurați-vă că ramurile provin din același copac și că sunt cât mai aproape identice ca mărime și formă; 5 borcane de un sfert de litru cu capac pentru a stoca soluțiile; 5 "vaze" pentru butașii dumneavoastră  Apă de la robinet; Oțet alb; Sirop de porumb ușor; Înălbitor de uz casnic; Etichete și marker permanent; Ceașcă de măsurat; Linguri de măsurat; Bol de amestecare.

Cum procedați pentru a avea un brad de Crăciun proaspăt

Pregătiți soluțiile și asigurați-vă că ați etichetat recipientele după cum urmează:

Borcanul 1: 1 litru de apă de la robinet; Borcanul 2: 1 litru de apă cu o jumătate de cană de sirop de porumb ușor dizolvat în ea. Cel mai bine este să încălziți apa pe aragaz și să adăugați siropul încet, pe măsură ce se încălzește. Asigurați-vă că s-a răcit înainte de a pune butașii de plante în soluție; Borcanul 3: 1 litru de apă la care se adaugă 1 linguriță de oțet alb; Borcanul 4: 1 litru de apă cu 1 linguriță de înălbitor adăugat; Borcanul 5: Amestec pentru împrospătarea pomilor: 1 litru de apă cu o jumătate de cană de sirop de porumb ușor dizolvat în ea, 1 linguriță de oțet alb și 1 linguriță de înălbitor.

Este foarte important să amestecați mai întâi apa siropoasă și oțetul înainte de a adăuga înălbitorul.

Pasul final

Tăiați partea de jos a fiecărei ramuri în unghi și așezați fiecare dintre ramurile într-o "vază" separată, astfel încât capătul tăiat să se sprijine pe partea de jos, iar frunzișul să nu se afle în vază. Turnați suficient lichid din borcanul 1 în vasul 1 astfel încât unghiul tăiat al ramurii să fie complet scufundat în lichid, dar cea mai mare parte a ramurii să fie deasupra suprafeței lichidului.

Se repetă cu borcanul 2 și cu vasul 2 și așa mai departe, cu fiecare dintre celelalte soluții. Așezați vazele într-un loc sigur, la temperatura camerei. Observați ramurile la fiecare două zile pe o perioadă de cel puțin 4 săptămâni, adăugând lichidul corespunzător din borcane pentru a menține scufundat doar vârful tăiat al ramurilor, potrivit livescience.com.