Evenimentul Zilei > Monden > Botezatu fierbe! Cea mai scumpă mască din lume. Cum se protejează un indian de pandemie
Botezatu fierbe! Cea mai scumpă mască din lume. Cum se protejează un indian de pandemie

Botezatu fierbe! Cea mai scumpă mască din lume. Cum se protejează un indian de pandemie

Cea mai scumpă mască din lume, care să protejeze împotriva noului coronavirus, nu a fost fabricată nici pentru Donald Trump, nici pentru Vladimir Putin ori pentru vreun alt conducător al lumii, ci pentru un om de afaceri indian.

Un cetățen indian, om de afaceri, a plătit 4.000 de dolari, adică 3.556 de euro, pentru o mască de protecţie unică, realizată special pentru el, ca să-l ferească de epidemia cu coronavirus. Shankar Kurhade, un om de afaceri din oraşul Pune, din vestul Indiei, și-a comandat o mască din aur, considerând că metalul prețios va ține boala departe de el.

Opt zile au muncit meşteiri aurari care au primit comanda ca să realizeze această mască, pentru care au folosit 60 de grame de aur. La final a ieșit o frumoasă bijuterie, prevăzută cu mici orificii care să-i permită celui care o poartă să poată respira în voie.

Shankar Kurhade, care este proprietarul unei companii care fabrică hale și hangare, este pasionat de bijuterii și de aur. Când iese în oraş, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, poartă bijuterii de aur în greutate de aproximativ un kilogram, precum un lanţ gros, o brăţară şi câte un inel pe fiecare deget al mâinii.

Afaceristul indian a relatat că ideea unei măști de protecție din aur i-a venit după ce a urmărit un reportaj cu un al bărbat care purta o mască de protecție, același model pe care și l-a comandat, dar din argint.

„Nu sunt foarte sigur dacă este eficientă pentru a mă proteja de coronavirus şi atunci îmi iau și alte măsuri de precauţie”, a precizat, realist, omul de afaceri indian.

În schimb, Shankar Kurhade a ajuns un fel de atracție locală, după cum însuși mărturisește, fiind solicitat pentru fotografii, de fiecare dată când poartă masca de aur.

„Oamenii îmi cer să fac selfie cu ei”, a spus el, precizând că aceștia „impresionaţi să mă vadă purtând mască din aur în piaţă”.

În India, purtarea măştii este obligatorie în locurile publice în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus în această ţară, care a înregistrat până în prezent 650.000 de contagieri şi peste 18.600 de decese. Și în România, Cătălin Botezatu promitea că face măști cu cristale Swarovski, dar nu i-a ieșit, a revenit la cele normale.

Studiu șocant! Coronavirusul a făcut ravagii în rândul celor lipsiți de educație

Ultimele statistici ale morții. Bilanțul negru al pandemiei la nivel mondial

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: