Borșul este foarte cunoscut în Ucraina. Aceștia îl folosesc în foarte multe preparate. Rețeta este simplă, dar extrem de gustoasă. Îți va tăia senzația de foame toată ziua. A venit momentul să o încerci și tu!
„Borșul ucrainean” este o adevărată tradiție în țară! Acesta este dens, foarte sățios, delicios, conține multe legume: cartofi, varză, sfeclă, morcov, roșii, ardei gras, usturoi. Pe lângă un gust delicios, mâncarea de borș vine la pachet cu o serie de beneficii. Ai nevoie doar de câteva ingrediente:
– 1 kg de carne de porc – 1 sfeclă – 1 morcov – 1 bol mic de varză tocată – 1 ardei gras roșu – 4 cartofi – 3 roșii – 100 g de piure de roșii – 3 căței de usturoi – 1 ceapă – 20 g de slănină sărată (preferabil veche) – 2-3 frunze de dafin – 2-3 linguri de smântână – 1 lingură de zahăr – sare, piper negru și piper roșu după gust – câteva fire de mărar
Cum se prepară borșul ucrainean?
Fierbe supa și pune o cratiță cu 2 l de apă la foc. A venit momentul să adaugi carnea și să o lași la fiert 30-40 de minute. Nu uita de frunzele de dafin și de sare, ajută la gustul delicios. Pune carnea la răcit.
După trebuie să speli sfecla și morcovul, să le cureți și să le tai fâșii mici. Adaugă și cartofi cubulețe, varză, roșii și ardei gras. Nu uita să pui ceapă tocată mărunt într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui. Pune-o la prăjit până capătă un aspect rumenit.
Adaugă în tigaie roșiile tăiate, prăjiți-le un pic, apoi pune 2 linguri de piure de roșii (sau mai multe roșii proaspete) și 2-3 linguri de smântână. Amestecă toate legumele la foc mic. Oprește-te când vezi ulei la suprafață.
Mâncarea trebuie să capete o culoare roșie-portocalie. În acest timp morcovul și sfecla au fiert și supa a devenit portocalie. Taie carnea mărunt, imediat după ce scoți oasele. Pune-o în cratiță și amestecă cartofii și celelalte legume timp de 10 minute.
A venit momentul să te ocupi de mărar și să adaugi 2-3 căței de usturoi sau puțină slănină veche. Aceste ingrediente sunt un miracol pentru borșul ucrainean. Adaugă în borș sare după gust, 1 lingură de zahăr, piper negru și piper roșu la dorință. Nu uita de zahăr și suc de roșii, dacă îți place mâncarea mai aromată. Fierbe amestecul timp de 15 minute.
Lasă preparatul la răcit sau adaugă mai multă smântână. Va fi un real deliciu pentru tine și pentru familia ta.