Bookfest 2019. 4.000 de titluri noi, cinci zile de răsfăț cultural

Bookfest 2019. 4.000 de titluri noi, cinci zile de răsfăț cultural

Cea de-a 14-a ediție a Salonului de carte Bookfest se deschide astăzi, de la ora 12.00, în pavilionul B2 din cadrul Romexpo. Târgul își va închide porțile duminică, 2 iunie.

Prezentăm, în limita spațiului disponibil, câteva dintre cele mai interesante titluri aflate în portofoliul editurilor mari din România.

Editura Polirom

O mie de titluri aflate la reduceri cuprinse între 10-30% propune editura din Iași, printre care romanele a doi dintre cei mai îndrăgiți scriitori britanici contemporani: „Numarul 11” sau „Mărturii despre nebunie”, de Jonathan Coe, și „Mașinării ca mine”, de Ian McEwan. „Papa Nicolau si alte povestiri foarte, foarte scurte”, de Roxana Dumitrache, „Vrăjitorul dințos, de Călin Torsan și „Ce vad dragonii”, de Diana Geacar sunt volume de neratat. Din aria nonfiction, vă recomandăm noile apariții din colecțiile„Historia”, „Studii românești”, „Plural”: „Istorie și rasism. Ideea de rasă de la Iluminism la Donald Trump, de Marius Turda și Maria Sophia Quine; „Lenin, inventatorul totalitarismului”, de Stephane Courtois; „Vecini în vremuri de restriște. „Stat, antisemitism și Holocaust în Basarabia și Transnistria”, de Diana Dumitru; „Experiența mistică la Abraham Abulafia, de Moshe Idel; „Maxime” (ediție bilingvă), La Rochefoucauld etc.

Editura Nemira

Cartea cea mai așteptată este „Foc și Sânge”, de George R.R. Martin, o poveste din universul Urzeala Tronurilor, urmată de „ Prăbușireaimperiului ”, de John Scalzi, o ediție de colecție a seriei-cult „Dune”, de Frank Herbert, dar și de mult-așteptata ediție a cărții clasice „Shinning”, de Stephen King. Colecția Babel ne aduce „Pachinko”, de Min Jin Lee. Scriitorul Matt Haig revine cu „Gânduri de pe o planetă nervoasă”.

De remarcat și volumul jurnalistei Ioana Bâldea Constantinescu - „Poveste pentru Maria. O carte despre copilărie, părinți și dragoni”. Cititorii de romane Young Adult vor găsi la stand continuările unor serii îndrăgite: „Regina roșie”, cu „Furtuna războiului”, de Victoria Aveyard și „Frăția corbilor”, cu „Hoții din vis”, de Maggie Stiefvater. Cititorii de poezie pot descoperi două tinere poete în colecția Vorpal - Jesica Baciu cu volumul „Jes” și Krista Szöcs, cu volumul Berlin. Editura Nemira a pregătit un nou roman scris de Iulian Tănase - „Extraordinara călătorie a ariciului Ariston”, ilustrată de Alexia Udriște.

 

Casa Editorială ART

E d i t u r i l e Vlad și Cartea cu Genius, Arthur, Youngart, Grafic, ART și Paladin lansează 100 de noutăți, printre care: „Cum am s u p rav i e ț u i t clasei a VIII-a”, de Robert Ersten, „Elefantul Filimon” și „Păpușa de cârpă”, de Michael Ende și „Cei trei tâlhari”, cea mai iubită carte a lui Tomi Ungerer, „băiatul rău al literaturii pentru copii“, celebru pentru poveștile sale neobișnuite. Editura Arthur le propune cititorilor împătimiți ai seriei Jurnalul unui puști un nou volum marca Jeff Kinney - Jurnalul unui puști tare de treabă. Însemnările lui Rowley Jefferson. Vești bune și pentru fanii universului lui Harry Potter! Veți găsi cel de-al doilea volum al seriei Animale fantastice de J.K. Rowling și integrala Harry Potter într-un cufăr de colecție. O mică bijuterie ilustrată – Rapsodii de toamnă, de George Coșbuc, cu ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș – și un clasic al literaturii pentru copii – Münchhausen de Gottfried August Bürger, cu ilustrații de Eugen Taru – se adaugă colecției Arthur retro.

Editura ART lansează două capodopere: Sistemul periodic de Primo Levi, colecția Cărți cult, și Absalom, Absalom! de William Faulkner. Colecția Clasici ilustrați se îmbogățește cu o minunată ediție aniversară Frankenstein de Mary Shelley, cu ilustrațiile lui David Plunkert.

Editura Paladin continuă universul Arhivei luminii de furtună de Brandon Sanderson, seria mult așteptată de iubitorii fantasy. Cartea a doua, Cuvinte despre lumină, va fi disponibilă la Bookfest, prin volumul 1, Câmpiile sfărâmate, și volumul 2, Poarta jurământului. Ultimii descendenți de Matthew J. Kirby deschide o nouă serie Assassin’s Creed, precum și o nouă colecție – Paladin Young Books, dedicată adolescenților. Toate titlurile Grupului Editorial ART vor avea reduceri de până la 30%.

Editura RAO

Cele mai importante titluri: „Cartea secretelor”, de Eugen Chirovici, „Viața la curte: Suflete rătăcite - Jurnalul unor criminali”, de Eliza Ene-Corbeanu, volumul al doilea al Tratatului de istoriografie generală - Mitul ca izvor al istoriei, Alex Mihai Stoenescu, „Invenția lui Morel”, de Adolfo Bioy Casares, „Goarna lui Tuturuz”, de Ștefan Mitroi, „Operațiunea Oculta” și „România în t i m p u l mareșalului Antonescu”, de Florian Bichir și „Prizonier în câmpul tactic”, de Marian Nazat.

 

Editura Muzeului Național al Literaturii Române

 

„Itinerarii românești (și câteva pretexte teoretice)”, vol. II, Victor Ivanovici, „Opere”, vol. XI, Publicistică, Ion Vinea, „Năzuințe spre ideal”, vol. II, Lingvistice, Nicolae Chiriac Quintescu, „Eseuri de teorie literară”, Nicolae Rață, Génica Athanasiou. Viața pasionantă a unei actrițe românce din avangarda pariziană (1897–1966), Gherasim Luca – Catalogul editat cu ocazia expoziției „Gherasim Luca: Erou-limită”, Album macedo-român, Eli Lotar, Scrisori/Lettres (1924 – 1926) și Eli Lotar (album), Four British Poets/Patru poeți britanici, Itinerarii culturale România-Franța, Caietele Avangardei, nr. 13/2019.

Titluri de excepție: „Swing Time”, de Zadie Smith, „O istorie a violenței”, de Édouard Louis, „Înotând spre casă”, de Deborah Levy, „Spre țărmul ocrotit”, de Wallace Stegner, „Casa bântuită”, de Shirley Jackson, „Necunoscuta din Tanger”, de Cristine Mangan, „Al nouălea mormânt”, de Stefan Ahnhem, „Dorința”, de Richard Flangan, „Winston Duru’”, de Paul Beatty, „Patrick Melrose”, de Edward St Aubyn. În plus, o carte-eveniment: „Planeta noastră”, de Alastair Fothergill și Keith Scholey. Colecția Kronika: „Un continent fracturat”, de Ian Kershaw.

 

Editura Cartea copiilor

Noutăți: „Jurnalul din cutiile de chibrituri”, de Paul Fleischman, „Plimbarea domnului Pleaşcă”, de John Burningham, „Vesta şoricelului”, de Yoshio Nakae, „Superiepure”, de Stephanie Blake, „Chemarea mărilor” de Ali Mitgutsch, „Ăsta e al meu” de Michen Van Zeveren, „O casă mai mică decât o cutie” de Julia Donaldson.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News